Пет ТВ приставки за пълноценно домашно забавление

Мини компютрите от рода на Beelink превръщат телевизора в център за всевъзможни развлечения у дома

Мини компютрите от рода на Beelink превръщат телевизора в център за всевъзможни развлечения

Малките устройства, които все по-често забелязваме свързани към телевизора, всъщност се явяват пълноценни компютри, които дават друго измерение на домашните забавления. Тези джаджи осигуряват съществено разширение на възможностите на телевизора на цена, която е по джоба на всеки потребител. Ето една извадка от пет популярни ТВ кутии в онлайн магазина GearBest.com.

Beelink MiniMXIII TV Box

Устройството с цена под 40 долара се явява мултимедиен център за развлечение под управление на Android версия 5.1. Beelink MiniMXIII TV Box може да изпълнява практически всяко Android приложение на големия екран, като се свърже към интернет, от една страна, и към HDMI порта на телевизора, от друга. Моделът е достатъчно мощен – има 64-битов 4-ядрен процесор Amlogic S905 с графика Mali-450 за гладко възпроизвеждане на HD видео от интернет и с хардуерна поддръжа на KODI аудио и видео 4Kx2K от локална медия и стрийминг разширения.

beelink-minimX_3

Beelink MiniMXIII TV Box има 64-битов 4-ядрен процесор Amlogic S905 с графика Mali-450 за гладко възпроизвеждане на HD видео

Beelink MiniMXIII TV Box е оборудван с 2GB оперативна памет DDR3 RAM и 16GB постоянна памет eMMC ROM, с възможност за разширение до 32GB – обем, който е достатъчен за зареждане на любимите приложения и кеширане на уеб сайтове, за игри, филми и друго съдържание. Мини компютърът включва безжични модули Wi-Fi (за достъп до интернет) и Bluetooth 4.0 за свързване на периферия от рода на клавиатура, като е предвиден и Ethernet контролер за жична връзка с мрежата.

Моделът разполага още с два USB порта за свързване на периферни устройства, така че да се получи пълноценна конфигурация, удобна за управление. Поддръжката на технологии DLNA, Miracast и SMB позволява стрийминг на съдържанието от екрана на мобилните устройства на телевизора. Beelink MiniMXIII TV Box се предлага в момента на цена от 39,99 долара при въвеждане на купон GBSV88, като тази промоционална цена е валидна до края на август.

SCISHION V88 TV Box

Това е една още по-достъпна ТВ приставка, която в момента се предлага за по-малко от 23 долара. Базиран на четириядрен процесор Rockchip 3229 на 1,5GHz и графика Mali-400, моделът SCISHION V88 TV Box е оборудван с 1GB оперативна памет и 8GB постоянна флаш памет, с възможност за разширение до 16GB. Производителят набляга на поддръжката на 3D филми и видео с 4К резолюция, което обещава атрактивно забавление у дома.

SCISHION V88 TV Box

SCISHION V88 TV Box има размери 11,60×11,60×2,50 см и тежи 143 грама

SCISHION V88 TV Box също работи под управление на Android 5.1. Налични са обичайните за подобни устройства интерфейс HDMI, USB порт, мрежов порт RJ45, слот за SD карти, както и безжични модули Wi-Fi и Bluetooth. Цената на устройството в момента е $22,99 с безплатна доставка по света. SCISHION V88 TV Box има размери 11,60×11,60×2,50 см и тежи 143 грама, а комлектът включва освен самата ТВ приставка още захранващ адаптер, HDMI кабел, дистанционно управление и ръководство за потребителя.

Mini M8S II 4K Smart TV Box

Като смарт медия плейър за стрийминт на съдържание от интернет е позициониран моделът Mini M8S II 4K Smart TV Box с цена под 39 долара. Устройството стъпва на четириядрен процесор Amlogic S905X и графичен блок Mali-450, допълнени от 2GB оперативна памет и 8GB постоянна флаш памет, разширяема до 16GB. Очаквано, ТВ приставката работи под управление на Android, в частност 64-битова версия 6.0.

Mini M8S II

Mini M8S II 4K Smart TV Box предлага интерфейси WiFi и Bluetooth 4.0, USB порт, HDMI, Ethernet и слот за microSD карти

Стандартните за подобни устройства възможности са налични и тук – безжични модули WiFi и Bluetooth 4.0, USB порт, HDMI за връзка с телевизора, Ethernet за жично свързване към мрежата и слот за microSD карти. Плейърът възпроизвежда 4К видео, а пултът за дистанционно управление с инфрачервена връзка улеснява операциите с устройството. Mini M8S II 4K Smart TV Box се предлага в момента за 38,99 долара при въвеждане на купон GBM8SII, като промоцията е валидна до края на месец август.

NEXBOX A95X TV Box

Позициониран в по-евтиния клас, мини компютърът NEXBOX A95X TV Box използва четириядрен процесор Amlogic S905 с графика Mali 450, допълен от 1GB оперативна памет и 8GB постоянна eMMC памет, с възможност за разширение чрез micrSD карти. Устройството работи под управление на 64-битова версия Android 5.1 и поддържа H.265 видео кодиране за висока резолюция дори при по-бавна интернет връзка.

NEXBOX A95X TV Box

NEXBOX A95X TV Box осигурява 4Kx2K HD мултимедийно изживяване на големия екран

NEXBOX A95X TV Box се свързва към интернет безжично през Wi-Fi или жично по Ethernet мрежа. Други устройства могат да се включват към ТВ приставката през Bluetooth (безжично) или прeз порт USB, а връзката към телевизора е през стандартния HDMI интерфейс за 4Kx2K HD мултимедийно изживяване, както отбелязва производителят. NEXBOX A95X TV Box е достъпен в момента на „флаш” цена от $25,29, като доставката е безплатна по целия свят.

Sunvell T95M 4K HD TV Box

Последният продукт от обзора на ТВ приставките е моделът Sunvell T95M 4K HD TV Box. Това е устройство с четириядрен процесор Amlogic S905 и графика Mali-450, оперативна памет 2GB и постоянна eMMC памет 8GB, която може да се увеличи с microSD карти. Моделът работи с 64-битова система Android 5.1 и поддържа 4K HD домашно забавление на телевизора.

Sunvell T95M 4K HD TV Box

Sunvell T95M 4K HD TV Box работи с 64-битова система Android 5.1 и поддържа 4K HD домашно забавление

Sunvell T95M 4K HD TV Box предлага типичните възможности са устройствата от този клас – хардуерно H.265 видео кодиране, поддръжка на множество аудио и видео формати, безжично (Wi-Fi) и жично (Ethernet) свързване към мрежата, безжичен Bluetooth интерфейс за общуване с други устройства, както и USB порт за включване на периферия като мишка и клавиатура, например. Sunvell T95M 4K HD TV Box се предлага на промоционална цена от 33,99 долара с безплатна доставка.

Коментари по темата: „Пет ТВ приставки за пълноценно домашно забавление”

добавете коментар...

  1. :)

    То и надуваема кукла може да се ползва но съм сигурен, че с жена е по-хубаво.

  2. TKJ

    Аз пък ползвам точно като компютър едно такова, но е с Win10 и работи много прилично. Тук не се споменават с Win, сигурно защото са по-скъпи – по 80-100 долара и нагоре.

  3. :)

    Течнюз, моля ви не пишете глупости като това:

    “Малките устройства, които все по-често забелязваме свързани към телевизора, всъщност се явяват пълноценни компютри, които дават друго измерение на домашните забавления. ”

    Не са пълноценни, точно обратното е, слаби (от гледна точка на x86 сегмента) ARM процесори, недоизпипана ОС (Сигурен съм, че ако листна работещите приложения, ще намеря Phone_app, sms_app и още камара ненужни за бокс неща) …ако това за вас е пълноценен компютър ……

Коментар