Ускорител на Sapphire идва с два графични процесора

Компанията Sapphire обяви мощен графичен ускорител с два процесора HD 4870, предназначен за геймърски конфигурации и други приложения, изискващи много висока графична производителност.
Картата HD 4870 X2 е изпълнена като PCI-Express карта в ATX формат. Всеки от двата GPU в нея има по 1MB GDDR5 памет, или общо 2GB. Налични са също два Dual Link DVI изхода и TV-Out.
3D приложения от сорта на игрите могат да използват двата вградени GPU в режим CrossFire, при който Sapphire HD 4870 X2 предлага производителност поне колкото на две отделни HD 4870 карти в същия режим, или дори по-висока, твърдят от производителя.
Картата използва технология ATI Avivo HD Technology за по-добро възпроизвеждане на видео и UVD декодер за хардуерно ускоряване на декодирането на Blu-ray и HD DVD съдържание.
Както и другите продукти от серията HD 4800, новата карта поддържа HDMI по DVI интерфейс.
Oчаква се Sapphire HD 4870 X2 да струва приблизително $660. Първите бройки ще са в България още в края на този – началото на следващия месец, съобщи Aлексей Мисуно, мениджър графични продукти в АСБИС Ентерпрайзис. Те ще могат да се поръчват в партньорската мрежа на АСБИС България.
(Статията е допълнена. 13.08.2008)

Коментар