Франция иска от Microsoft да не следи с Windows 10

Microsoft предава данни за френските потребители на властите на САЩ, смята Комисията по информатика и свободи

Microsoft предава данни за френските потребители на властите в САЩ, смята Комисията по информатика и свободи

Френската национална комисия по информатика и свободи (CNIL) поиска от Microsoft да прекрати мащабното събиране на потребителски данни чрез операционната система Windows 10, съобщи The Verge.

В допълнение, от софтуерната компания се изисква да обезпечи защита на необходимото ниво на конфиденциалните данни на потребителите. Властите смятат също така, че Windows 10 не разполага с достатъчно надежден код за идентификация. Членовете на комисията са на мнение, че няма нищо по-сигурно от използването на система с логин и парола.

В доклада на комисията се отбелязва, че Microsoft предава данни за френските потребители на властите в САЩ, в съответствие с приетия във Вашингтон закон Safe Harbour, който обаче беше забранен в Европейския съюз през 2015 г.

В коментар на изискванията на CNIL, вицепрезидентът на Microsoft Дейвид Хейнър заяви, че компанията възнамерява да си сътрудничи тясно с френските власти през следващите месеци, за да бъде намерено приемливо решение на възникналите проблеми.

Коментари по темата: „Франция иска от Microsoft да не следи с Windows 10”

добавете коментар...

  1. :о)

    Приемливото решение е че са се обадили.
    После някой като им каже нещо ще има – ама ние поискахме 🙂
    А нещата пак ще си вървят.

  2. Стойко

    МАЙКОТ СИ ИБАЛОТ! ЗАПОЧВА СЕ!

  3. 159

    “В коментар на изискванията на CNIL, вицепрезидентът на Microsoft Дейвид Хейнър заяви, че компанията възнамерява да си сътрудничи тясно с френските власти през следващите месеци, за да бъде намерено приемливо решение на възникналите проблеми.”

    Приемливото решение е достатъчното количество финикийски знаци, за да си затворят устата и да престанат да пречат на Биг Брадър 10.

Коментар