Samsung се отказва от прозрачните OLED екрани

Samsung вече показа прозрачни OLED панели, но въпреки това компанията не вижда смисъл да продължи да инвестира в технологията на този етап

Samsung вече показа прозрачни OLED панели, но въпреки това компанията не вижда смисъл да продължава да инвестира в технологията

След няколко ефектни демонстрации, Samsung реши да се откаже от пускането на прозрачни екрани с органини светодиоди (OLED), съобщи TechRadar.com.

Идеята за използване на прозрачни екрани в потребителската електроника не е нова, но обикновено подобни разработки стъпват на течнокристалната технология. Samsung обаче показа прототипи на прозрачни панели с използване на OLED.

Изненадващото решение на компанията да се откаже от пускането на прозрачни OLED панели се обяснява с това, че търсенето на подобни решения не оправдава инвестициите в организация и поддръжка на производството.

Samsung също така не бърза да пуска телевизори с OLED панели. Вместо това компанията налага технологията с квантови точки. Според OLED асоциацията обаче, още през 2017 г. корейският производител ще възроди това направление в дейността си.

Междувременно, Samsung увеличава инвестициите в производство на гъвкави OLED екрани за мобилни устройства. Компанията планира да вложи около 325 млн. долара за разширение на производствените мощности на свой завод в Южна Корея, което ще й позволи да увеличи двойно месечния обем на пусканите OLED панели – от 15 000 до 30 000 броя.

Коментар