Интерфейсът USB-C навлиза мудно в лаптопите

Производителите на лаптопи не бързат да внедряват новия интерфейс USB-C, който все по-често се среща в мобилните устройства от рода на смартфони и таблети. USB-C мудно си пробива път и в моноблок компютрите, пише digimes.com.

Повечето производители на ноутбуци остават консервативни по отношение на USB-C, като малко от тях планират да добавят подобен порт в своите модели за втората половина на годината. Очаква се повече USB-C модели да излязат на пазара през следващата година.

Една от причините за съпротивата срещу USB-C е повишената сила на тока, която може да доведе до шумове в работата на безжичните връзки и до прегряване на лаптопите.

Изтъква се също така, че повишената скорост на новия интерфейс може да се оползотвори с използване на допълнително оборудване – усилвател, приемник и специални проводници, а всичко това оскъпява крайния продукт.

Въпреки тези съображения, китайският производител Xiaomi реши да оборудва с USB-C дебютния си лаптоп Mi Notebook Air, който бе представен официално вчера.

Коментар