100 години делят САЩ от Япония в интернет

Съединените щати няма да настигнат Япония в скоростта на интернет и в следващите 100 години, ако се запазят сегашните темпове на развитие в двете страни. Независимо от засиленото внедряване на широколентови мрежи през миналата година, средната скорост за американските потребители в национален мащаб се е увеличила малко, сочи проучване в рамките на програмата Speed Matters.
За пореден път изследването показва, че САЩ изостават от другите индустриални държави, като в момента заемат 15-та позиция в световната класация по показателя бърз интернет.
Скоростта на предаване на данни в американските градове е останала практически на нивото от миналата година, е мнението на близо 230 хиляди души, участвали в изследването. Реалната скорост през настоящата година в САЩ е 2,3 мегабита в секунда, което е увеличение едва с 0,4 Mbps. Повечето потребители в изследването на Speed Matters са били включени към интернет чрез DSL и кабелни модеми.
В същото време средната скорост на достъпа в Япония достига 63 мегабита в секунда. На второ място след Страната на изгряващото слънце се нарежда Южна Корея с 49 Mbps, следвана от Финландия с 21 Mbps, по данни на ITIF (International Technology and Innovation Foundation).

Коментар