Apple се насочва към софтуера за автономни коли

Автомобилният проект на Apple се пренасочва към разработка на софтуер за самоуправляеми коли

Автомобилният проект на Apple се пренасочва към разработка на софтуер за самоуправляеми коли

Apple изглежда се е отказала от идеята за създаване на собствен автомобил, като вместо това ще се ограничи до разработката на софтуер за самоуправляеми коли в рамките на проекта Titan, твърди Блумбърг.

За интереса на Apple към системите за управление на автомобили свидетелства привличането в нейните редици на Дан Додж, известен разработчик на софтуер и бивш директор на компанията QNX. На базата именно на операционна система QNX са създадени много от автомобилните системи. Дан Додж също така ръководеше автомобилното подразделение на BlackBerry, докато то не беше разформирано.

Още един знак за намеренията на Apple към софтуера за автомобили е прехвърлянето към проекта Titan на Боб Менсфийлд, който по-рано заемаше длъжността старши вицепрезидент на компанията по разработка на софтуер и хардуер.

Apple се заема със софтуера за безпилотни автомобили в момент, когато опитите на нейния потенциален конкурент Tesla да направи същото се провалиха с гръм и трясък. Няколко от електрическите коли на Tesla аварираха по вина на софтуера, като дори се стигна до човешка жертва.

Коментари по темата: „Apple се насочва към софтуера за автономни коли”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Големи изводи праскате по тия статии практически без никаква информация 😀

Коментар