Lumia смартфоните с кошмарен спад

Смартфоните Lumia губят сремително позициите си на пазара

Смартфоните Lumia губят сремително позициите си на пазара

Продажбите на смартфони Microsoft Lumia слязоха под прогнозите и на най-големите песимисти, става ясно от публикуваните по-рано тази седмица резултати.

През последната година са реализирани на пазара едва 13,8 милиона устройства Lumia. Но шокират данните за второто тримесечие – в периода април-юни Microsoft e продава едва 1,2 милиона смартфона.

Приходите от Lumia са намалели за една година с цели 56% и възлизат на 4,2 млн. долара. Това говори за много слаб интерес към устройствата с операционна система Windows 10 Mobile, като една от причините е малкият брой на мобилните приложения за нея, в сравнение с Android.

В същото време Microsoft регистрира сериозен ръст в продажбите на устройствата Surface – при тях се наблюдава увеличение с 13%, което свидетелства, че компанията от Редмънд набляга много повече на таблетите, отколкото на смартфоните.

Коментари по темата: „Lumia смартфоните с кошмарен спад”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Как да не са им приоритет. Напротив точно това е сред най-големите приоритети на Microsoft.

    Проблемите са няколко некадърността на Microsoft, че не успяха бързо и навреме да откраднат чужд труд и чужда разработка – така както са правили по традиция от самото основаване на Microsoft.

  2. niki

    Като не са им приоритет така става.

Коментар