Atom – оръжие № 1 на Intel при икономически застой

Пазарът на лаптопи бележи динамичен ръст, в сравнение с другите хардуерни сегменти. На практика, изглежда ноутбуците са единствените продукти, които не са засегнати от забавения ръст на пазара на персонални компютри в световен мащаб. А сега идват добри новини от лидера на пазара за чипове Intel.

Болшинството мини ноутбук компютри работят с процесора Atom на

Intel. По думите на финансовия директор на компанията, Atom е надхвърлил очакванията със своя много успешен старт в началото на годината и се е утвърдил като перфектен продукт за периода на рецесия в икономиката.

Този процесор е предназначен специално за евтини компютърни системи, които Intel нарича мобилни интернет устройства. Процесорът е идеален и за други устройства, от които клиентите на компанията ще имат нужда, за да пуснат алтернативни продукти, подходящи за една затруднена икономика.
Поради това се смята, че процесорът Atom още не е достигнал своя пълен пазарен потенциал. Очаква се в края на септември да излезе двуядрена версия на продукта, която да дублира успеха на модела с едно ядро и заедно да увеличат приходите на Intel, които отбелязват забавен ръст в основния РС бизнес на компанията.

Коментар