Ъпдейтът на Windows 10 унищожава дялове на Linux

Юбилейният ъпдейт на Windows 10 създава проблеми на потребители, които ползват конфигурации с двойно зареждане

Юбилейният ъпдейт на Windows 10 създава проблеми на потребители, които ползват конфигурации с двойно зареждане

Потребители, които ползват конфигурации с двойно зареждане – Windows и Linux, се натъкнаха на проблеми след инсталиране на юбилейния ъпдейт на Windows 10, алармира Slashdot.com.

Когато един диск съдържа Windows 10 и други операционни системи, обновлението нарушава зареждането на алтернативните ОС и дори изтрива целите дялове, свързани с тях, което води до загуба на данни, оплакват се потребители, цитирани от linux.slashdot.com.

Причината за подобни инциденти все още не е изяснена. Предвид това, препоръчително е потребителите с двойно зареждане – Linux и Windows – да не бързат да прилагат обновлението Windows 10 Anniversary Update.

Коментари по темата: „Ъпдейтът на Windows 10 унищожава дялове на Linux”

добавете коментар...

  1. kokochar

    моля,линуксджиите да не объркват с хвалебствия за своя идол редовите windows потребители.Единствен плюс е липсата на вируси.за 99% от потребителите,които не са наизустили хилядите команди от типа…sudo…gedit…и т.н.терминални мъчнотии за програмисти,които пак е под въпрос дали помагат за хилядите бъгове там,като напр.отказа на достъп до папки уиндоус или блокаж на софтуер инсталатора дори за skype или player,могат да отделят 10-на гб за тази орязана и бъгава ОС в ролята на резервна,на дял,различен от системния на основната система windows.Колкото да ползват някой браузер в среда без вируси и толкова:))

  2. Saevar

    слагате си Линукс като основна ОС и Уиндоус само на вирт машина… аз съм така от години.

  3. до Иво

    Ивчоооо, коя линукс програма е съвместима със win такава. Освен музикалните защото и двете изкарват звук. За десктоп Линукс е нула.

  4. фанча

    Не се карайте, всичко е ясно, линух-чикиджиите слагат груб, MS своя.

  5. грамист

    Защо при ъпдейт дебиан/убунту и сие си реинсталират груб? Напълно нормално е, когато се ъпдейтва система и бутлоадера евентуално да се упдейтне и пак е нормално да се сложи като главен след като някога е бил(изрично или не сетнат от потребителя). Виж, да триеш дялове без изрично двойно потвърждение от потребител си е кретения, но не съм сигурен, че това се е случвало.

  6. ivo

    Защото болшинството потребители/геймъри са от стария стереотип: “Daemon Tools, Iso, Crack, Patch, Keygen, etc.” Накратко Win се ползва масово за да не се плаща за игри и софтуер.
    Иначе са много малко тези, които използват Win за софтуер, който не е съвместим с Lin.

  7. qwq

    А защо като има инсталиран Линукс въобще те е притрябвал уиндоус?!

  8. Аркан

    До Anonymous

    Отговорът се съдържа във въпроса ти – “… защо стадото така безропотно приема издевателствата…” – стадото винаги се подчинява, докато вълкът налага волята си!

  9. Anonymous

    Причината е повече от ясна. Не е ясно обаче, защо стадото така безропотно приема издевателствата на M$.

Коментар