Amazon ще доставя стоки със собствен самолет

Корпусът на самолета се отличава с огромен надпис Prime Air

Корпусът на самолета се отличава с огромен надпис Prime Air

Интернет търговецът Amazon показа първия си товарен самолет, брандиран с отличителните фирмени знаци. Amazon One ще доставя стоки за VIP клиенти на компанията.

Самолетът е модел Boeing 767-300 и се оперира от Atlas Air – компания, която превозва товари за Amazon. Най-големият интернет търговец вече е наел 11 от общо планираните 40 самолета във фирмената флотилия.

Корпусът на самолета се отличава с огромен надпис Prime Air. Това наименование се отнася за VIP услуга, при която Amazon ще доставя стоки с помощта на дронове за по-малко от 30 минути.

През декември 2013 г. Amazon обяви проекта за доставка на стоки с дронове, след което започна тестове на безпилотните летателни апарати. Наскоро компанията получи разрешение за изпитания и от правителството на Великобритания.

Коментари по темата: „Amazon ще доставя стоки със собствен самолет”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    “Това наименование се отнася за VIP услуга, при която Amazon доставя стоки с помощта на дронове за по-малко от 30 минути.”

    Проверявайте си информацията, Амазон нямат разрешение да оперират дронове. Следователно, горепосоченото ви твърдение е невярно.

Коментар