Криптираща карта замества система с 8 процесора Xeon

Krypto128 може да замени система с осем процесора Intel Xeon E5 2630 v3 при компресиране по алгоритъм AES128

Krypto128 може да замени система с осем процесора Intel Xeon E5 2630 v3 при компресиране по алгоритъм AES128

Нов модел криптографски ускорител, изпълнен във вид на разширителна карта, е достъпен на пазара от компанията Kalray. Решението стъпва на второ поколение MPPA входно-изходен процесор Bostan.

Krypto128 използва интерфейс PCIe 3.0 x16 и включва 4 GB оперативна памет от тип DDR3-1866. Процесорът Bostan дава производителност на нивото на специализирани интегрални схеми, но при по-голяма гъвкавост.

Твърди се, че картата може да замени система с осем процесора Intel Xeon E5 2630 v3 при компресиране по алгоритъм AES128 и обезпечаване на целостта на данните с помощта на кодове за корекция на грешки. Bostan включва до 288 програмируеми ядра и 128 криптиращи копроцесора.

Возможността за програмиране на език от високо ниво (C/C++) дава свобода при избора на алгоритъм. Пропускателната способност на картата достига 120 гигабита в секунда (Gbps), а типичната консумирана мощност е 25 вата.

Kalray позиционира картата Krypto128 за две приложения – в подсистемите за съхранение в сървъри и изчислителни центрове и при защитени мрежови връзки, вкл. VPN. Цената на продукта, чиято премиера се състоя на Flash Memory Summit в Санта Клара, Калифорния, не се съобщава.

Коментари по темата: „Криптираща карта замества система с 8 процесора Xeon”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ц и производните му са езици от високо ниво. Асемблер и производните му са от ниско ниво. Поне това учехме преди супурнайсе години. Сега може и Ц да е станал език от ниско ниво. А, запознат? Обясни ми.

  2. запознат

    преводачът прави ли разлика между високо и ниско ниво на езика за програмиране ?

  3. (c:

    “при компресиране по алгоритъм AES128”

    Това е шифриране, не компресиране.

Коментар