GOLE GOLE1 – джобен компютър с Windows и Android

Компактният GOLE GOLE1 крие в себе си мощен хардуер и две операционни системи

Компактният GOLE GOLE1 крие в себе си мощен хардуер и две операционни системи

На пазара се появят непрекъснато нови портативни компютри с най-причудливи формати. Понякога е трудно производителите да разграничат продуктите си, но новият модел на GOLE грабва окото със симпатичния си вид на джобен плейър или радио, като това усещане се допълва от Wi-Fi антената.

Компактният GOLE GOLE1 всъщност крие в себе си доста мощен хардуер и освен това се предлага с две операционни системи – Windows 10 и Android 5.1. Устройството разчита на четириядрен процесор Intel Cherry Trail Z8300 на тактова честота 1,84GHz и графичен блок от осмо поколение Intel Gen 8-LP. С размери 135x90x20 мм, компютърчето се побира без проблеми в джоба.

GOLE GOLE1 може да се ползва в най-различни сценарий, вкл. като ТВ приставка за възпроизвеждане на изображения и видео с висока резолюция на големия екран, след като свържете компютърчето към телевизора с HDMI кабел. Наличието на Windows 10 прави това устройство подходящо и за ежедневни приложения, докато сте в движение, и дори в офиса или у дома, където можете да изградите пълноценна конфигарация с голям екран, клавиатура и мишка.

GOLE GOLE1 грабва окото със симпатичния си вид на джобен плейър

GOLE GOLE1 грабва окото със симпатичния си вид на джобен плейър

Моделът идва оборудван с 4GB оперативна памет LPDDR3 и постоянна eMMC памет 64GB, с възможност за разширение чрез карти памет с достатъчен капацитет за повече филми и игри. Предвидена е и възможност за свързване на 2,5-инчов твърд диск чрез допълнителна докинг станция за увеличение на сторидж капацитета до 2 TB.

GOLE GOLE1 предоставя 5-инчов сензорен IPS екран с HD резолюция 1280×720 пиксела. Компютърът е оборудван с безжични модули Wi-Fi (802.11b /g/n/ac) и Bluetooth за достъп до интернет и комуникация с други устройства. Налични са също порт за локална Eternеt мрежа 10/100 Mbps, един порт USB 3.0 и три USB 2.0 за свързване на устройства от рода на мишка, клавиатура, флашки и друга периферия. Можете да ползвате, разбира се, и безжична клавиатура, за да избегнете кабелите.

GOLE GOLE1 предоставя 5-инчов сензорен IPS екран с HD резолюция 1280x720 пиксела

GOLE GOLE1 предоставя 5-инчов сензорен IPS екран с HD резолюция 1280×720 пиксела

Мини компютърът е оборудван с литиево-йонна батерия 2600 мАч, която се зарежда за 2-3 часа и осигурява 2 часа непрекъснато възпроизвеждане на видео и 4 часа в режим на изчакване. Наличието на батерия е сериозно предимство спрямо други подобни устройства, които могат да работят само стационарно, захранвани от електрическата мрежа.

GOLE GOLE1 с тегло 200 грама се предлага в момента на промоционална цена от $137,99 в онлайн магазина GearBest.com при въвеждане на код/купон GBGF4. Промоцията важи в периода от 8 август до 15 септември, а доставката на устройствата е безплатна. Комплектът включва самия компютър, HDMI кабел, зарядно устройство и ръководство за потребителя.