MacBook Pro става по-тънък, с графика AMD

Apple търпи критика, че хардуерът на скъпия MacBook не е актуален

Apple търпи критика, че хардуерът на скъпия MacBook Pro не е актуален

Ноутбуците MacBook Pro ще станат по-тънки, като освен това Apple ще заложи на графика от AMD. Очаква се и по-голямо разнообразие в цветовете, съобщи Блумбърг.

Apple ще пусне новите си ноутбуци на пазара в началото на есента, най-вероятно през септември, след като обяви iPhone от следващо поколение.

Една от особеностите на обновения MacBook Pro ще бъде сензорният OLED панел, който ще замени функционалните клавиши. Скенерът за пръстови отпечатъци пък ще бъде вграден в бутона за включване на захранването.

Твърди се също така, че Apple ще вгради в MacBook Pro тънка 3D карта с GPU AMD Polaris, която ще се отличава с висока енергийна ефективност. По данни на AMD, новите й 3D карти са по-тънки от своите предшественици с над 20%.

Освен това производителят от Купертино разглежда възможността да използва нови варианти за цветово оформление на своите ноутбуци, вкл. сив, златист и сребрист.

Промените в MacBook Pro са очаквани отдавна и дори закъснели, смятат наблюдателите на пазара. Apple държи високи цени, но рядко обновява мобилните си компютри, в сравнение с конкурентите, и търпи критика, че хардуерът на скъпите конфигурации не е актуален.

Показателно е, че през първото полугодие на 2016 г. продажбите на MacBook намаляха с над 23%. Все пак Apple намери място в Топ 5 на световния пазар за ноутбуци, в компанията на Lenovo, HP, Dell и Asus.

Коментар