Apple разработва дигитален „вестник”

В арсенала от патенти на Apple присъстват редица технологии с гъвкави дисплеи (източник: Patently Mobile)

В арсенала от патенти на Apple присъстват редица технологии с гъвкави дисплеи (източник: Patently Mobile)

Apple влага системни усилия да стане фактор в сферата на новините. Освен със софтуерни технологии като агрегатора AppleNews компанията ще се опита да постигне своята цел и с нови типове устройства за четене.

Още през 2014 г. Патентното бюро на САЩ регистрира заявка на Apple, която описва принципно ново устройство – дигитален вестник. По-рано тази година компанията допълни регистрирания вече патент с някои технологични подробности.

Първоначално, устройството се позиционираше изключително като мобилен телефон. Обновеното описание показва, че то може лесно да се навие във вид на руло. Нещо повече, технологията позволява придаване на произволна форма на цифровия вестник.

По цялата повърхност на футуристичното устройство са интегрирани датчици, които определят положението на дигиталния вестник и мястото на огъване. В зависимост от това се променя и формата на показваното съдържание.

В арсенала от патенти на Apple присъстват и други технологии с гъвкави дисплеи. Компанията очевидно е заинтересована от развитието на цифровите „вестници”, но засега все още няма информация за конкретни продукти, които стъпват на патентованите технологии.

Коментари по темата: „Apple разработва дигитален „вестник””

добавете коментар...

  1. фофуфен

    В смисъл, патентовали са рулото и други форми? Пак ли?

Коментар