Panasonic ще продава евтини смартфони

Panasonic планира експанзия на пазара за смартфони, след като по-рано редуцира този свой бизнес

Panasonic планира експанзия на пазара за смартфони, след като по-рано редуцира този свой бизнес

Тази есен Panasonic ще започне бизнес с евтини смартфони на пазарите в развиващите се страни, съобщи японската агенция Nikkei.

Бюджетните устройства ще се отличават с мощна батерия, но според предварителните информации, камерата ще е доста слаба. Освен това смартфоните няма да могат да работят в мрежи LTE.

Очакваната цена на устройствата е около 100 долара. Panasonic се надява да реализира по 3 милиона подобни смартфони годишно.

Продажбите ще започнат в страни като Кения, Гана, Нигерия и Бангладеш. По-късно, през 2017 г., Paasonic ще добави към този списък нови десет пазара, вкл. още държави от Африка.

Panasonic прекрати продажбите си на смартфони в Япония и Европа през 2013 г., но индийското подразделение на компанията продължи да предлага устройства в региона ISAMEA (Индия, Южна Азия, Близкия изток и Африка), като през последната финансова година реализира 1,5 млн. броя.

Като цяло, мобилният бизнес на Panasonic генерира приходи от 200 млрд. йени ($1,98 млрд.) през 2015, от които на индийското подразделение се падат 18 млрд. йени ($178 млн.), но компанията иска да увеличи неговия резултат до 45 млрд. йени ($445 млн.) през финансовата 2017.

В допълнение, Panasonic възнамерява да възроди бранда Eluga, под който продаваше по-рано смартфони в Япония, и да привлече повече потребители към него.

Коментар