Кюрдски спец прави невидим екрана на смартфона

Изображението от екрана на смартфона е видимо само с очила, оборудвани със специален чип

Изображението от екрана на смартфона е видимо само с очила, оборудвани със специален чип

Собственик на турска компания за ремонт на електроника разработи технология, която прави невидима информацията от екрана на смартфона за хората наоколо, с изключение на собственика на устройството.

Кюрдът Селял Годжеш, който държи сервизен обект в Бисмил, е проектирал системата за iPhone в продължение на шест месеца, но сега може да я направи само за 10 дни, съобщи Ройтерс (видео).

Системата се състои от мобилно приложение и очила с микрочип, който се свързва безжично със смартфона. Изображението от екрана е видимо само с очила, оборудвани със специалния чип. За всички останали наоколо дисплеят изглежда така, сякаш е изключен.

В момента Годжеш прави опит да патентова своята разработка и да започне производство на системата. Изобретателят планира също така да замени съществуващия чип с по-компактен аналог, който може да се поставя във всеки тип очила.

Подобно решение несъмнено има голям пазарен потенциал, предвид естественото желание за конфиденциалност на потребителите на смартфони, а те вече са милиарди. Технологията обещава да бъде напълно достъпна като цена, тъй като се свежда до един чип и мобилно приложение.

Коментари по темата: „Кюрдски спец прави невидим екрана на смартфона”

добавете коментар...

  1. Saevar

    само да попитам този кюрдски спец от колибата ли го направи….? 🙂

Коментар