Процесорите Kaby Lake въртят мощни игри без ускорител

Kaby Lake, както и предишното поколение чипове Skylake, са направени по 14-нм технология

Kaby Lake, както и предишното поколение чипове Skylake, са направени по 14-нм технология

Intel обяви най-мощните потребителски процесори в историята си – Core от седмо поколение, известни с кодовото име Kaby Lake. Лично шефът на компанията Браян Крзанич демонстрира техните възможности на форума за разработчици IDF 2016 в Сан Франциско.

Новите процесори са толкова мощни, че геймърите могат да играят Overwatch без да задействат графичния ускорител, твърдят от Intel. „Това са най-производителните процесори, пускани някога от Intel”, заяви Крзанич.

Kaby Lake, както и предишното поколение чипове Skylake, са направени по 14-нм технология. Новост при тях е поддръжката на интерфейси USB-C Gen 2 и HDCP 2.2. Освен това процесорите включват графичен контролер, оптимизиран за работа с 4K видео, което предполага появата на по-евтини ноутбуци с ултрависока резолюция.

Законът на Мур остава актуален, според Браян Крзанич, която представи новите процесори Kaby Lake на Intel

Законът на Мур остава актуален, според Браян Крзанич, която представи новите процесори Kaby Lake на Intel по време на форума за разработчици IDF 2016

С подобни процесори Intel се опитва да възобнови интереса на потребителите към обикновените РС. Новите чипове предлагат скок в производителността, който ще се усети не само при изпълнение на прости задачи, но и при творческия софтуер, отбелязва ZDNet.

По време на форума Intel показа няколко прототипа на хибридни устройства с процесори Kaby Lake от производители като HP и Dell. Компанията вече доставя новите чипове на свои партньори, а първите РС на тяхна база се очакват през есента. Първо ще се появят мобилни компютри с Kaby Lake, а след това и десктопи.

Kaby Lake се придържат към 14-нанометровата технология, така че се явяват по-скоро оптимизиран вариант на предишното поколение процесори на Intel. По план, през 2017 г. трябва да излязат процесорите Cannonlake, произведени по 10-нанометров технологичен процес.

Коментар