Sharp се връща на световния пазар за телевизори

Sharp започва преговори за откупуване на ТВ бизнеса си в Европа и САЩ

Sharp започва преговори за откупуване на ТВ бизнеса си в Европа и САЩ

Японският производител Sharp планира завръщате на световния пазар за телевизори с поддръжката на новия си собственик – мощната тайванска компания Foxconn.

„Решихме да преразгледаме  действащия бизнес по лицензиране на бранда в Европа, Северна и Южна Америка и в момента изучаваме различни възможности”, се казва в изявление на компанията, на което се позовава Ройтерс.

През август 2015 г. Sharp обяви, че излиза от пазара на телевизори в Северна и Южна Америка и продаде ТВ бизнеса си на китайския производител Hisense. По-късно, през септември, компанията прехвърли права за производство на течнокристални телевизори на словашката Universal Media Corporation.

В момента бизнесът с телевизори на Sharp е съсредоточен само на японския пазар. Твърди се, че следващия месец компанията ще започне преговори за откупуване на ТВ бизнеса си в САЩ и Европа. Sharp се надява, че силните канали да доставка и широката клиентска база на Foxconn ще й помогнат отново да печели на този пазар.

Наскоро Foxconn придоби 64% от акциите на Sharp за сумата от 3,8 млрд. долара.. Президентът на Sharp подаде оставка, а на негово място бе назначен мениджър от Foxconn, който обеща да възроди компанията, вкл. да върне активите и правата за използване на бранда Sharp на пазара за потребителска електроника.

За последната финансова година, която приключи в края на юни, Sharp отчете чиста загуба от $324,5 млн. долара и оперативна загуба от $24,2 млн. долара, при приходи в размер на $4,1 млрд. Компанията съумя да намали оперативната си загуба 11 пъти за сметка на редуциране на ТВ бизнеса.

Коментари по темата: „Sharp се връща на световния пазар за телевизори”

добавете коментар...

  1. :о)

    аре пак Китайска експанзия под чуждо име…
    ще отнеме време преди хората да проумеят че тоя Sharp няма да е като “оня” Sharp,
    точно както Lenovo не е като “оня” IBM…

Коментар