Windows 10 Mobile набира популярност

Все повече Windows смарфони работят под управление на новата версия 10

Все повече Windows смарфони работят под управление на новата версия 10

Делът на Windows 10 Mobile започва да нараства стабилно сред мобилните операционни системи на Microsoft, по данни на компанията за контекстна реклама AdDuplex.

Изследването сочи, че в момента Windows 10 Mobile е инсталирана на 14% от всички активни смартфони под управление на Microsoft, докато през юли делът й беше 11,9%.

Анализаторите обясняват ръста при Windows 10 Mobile с покупката на нови смартфони, а не толкова с обновяване на вече наличните в употреба модели.

Windows 10 Mobile все още не е най-популярната мобилна платформа на Microsoft – тя отстъпва на Windows Phone 8.1, която държи 77,3% от смартфоните под Windows.

Забележимо присъствие имат още Windows Phone 8 и Windows Phone 7 с дялове съответно 6,7% и 1,9% от Windows устройствата.

Най-популярни смартфони с операционна система от Microsoft са бюджетните модели Lumia 535, който има дял от 12,3%, Lumia 520 и Lumia 640.

Коментари по темата: „Windows 10 Mobile набира популярност”

добавете коментар...

  1. Пак програмист

    Интересно, Сатя дали разправя и на акционерите такива неща. 🙂

  2. :о)

    Обичам статии за ръст, който започва от 0. 🙂
    Яки проценти, яки неща…

  3. Anonymous

    С такива услужливи и безсъдържателни статии журналистът казва единствено: “продал съм се, не ме чети повече”.

  4. Станислав

    Единствената поддържана и продавана система на МС печели дял спрямо спряните от поддръжка и разпространение стари yиндоуси. ШОКИРАН СЪМ!

Коментар