Beelink GT1 TV Box – осемядрен компютър за телевизора

Beelink GT1 TV Box се свързва към HDMI порта на телевизора и добавя разнообразни възможности за развлечение

Beelink GT1 TV Box се свързва към HDMI порта на телевизора и добавя разнообразни възможности за развлечение

Компактно и стилно устройство, което се побира на длан, може да даде неподозирани възможности на телевизора, когато се свърже към неговия HDMI порт. Известни като ТВ приставки, тези мини компютъри, затворени в малки черни кутийки, добавят интернет, онлайн филми и игри, видео и музика, работа с всевъзможни приложения, както и достъп до локално съдържание.

Мощният осемядрен модел Beelink GT1 TV Box е достъпен в момента на специална „флаш” цена от 59,99 долара в глобалния онлайн магазин GearBest.com. Устройството стъпва на процесор Amlogic S912 с осем изчислителни ядра на тактова честота 2.0GHz и графичен блок Mali-T820MP3, които в тандем с 2GB оперативна памет обезпечават висока производителност при обработката на съдържание от ТВ приставката.

Наличието на гигабитов LAN порт осигурява бърз достъп до интернет и съдържание през домашната мрежа

Наличието на гигабитов LAN порт осигурява бърз достъп до интернет и съдържание през домашната мрежа

В допълнение към RAM паметта са налични 16GB постоянна памет за операционната система Android 6.0, съдържание и желаните приложения, които можете да си свалите от официалния магазин Google Play Store. Ако тази памет не ви е достатъчна, разширението е лесно чрез слота за microSD карти с капацитет до 32GB за снимки, видео и друго съдържание.

Beelink GT1 TV Box предлага отлични възможности за достъп до интернет, локална мрежа и общуване с други устройства. За целта са предвидени двубандов WiFi безжичен модул – 2.4G и 5.8G, гигабитов LAN порт и, разбира се, Bluetooth 4.0 за свързване и комуникация с други устройства, вкл. безжична клавиатура и мишка. Нещо повече, устройството разполага и с портове USB2.0, към които може да се включи всякаква периферия.

beelink_gt1_tv_box_3

Beelink GT1 TV Box е толкова малък, че се побира на длан, а теглото му е само 180 грама

ТВ приставката поддържа H.265 и VP9-10 Profile-2 декодиране, за да обезпечи плавно възпроизвеждане на видео с висока резолюция. Наличен е също изход за цифрово аудио SPDIF. Производителят набляга и на вградения филтър за намаляване на шума при забавление със съдържание в 3D формат.

Beelink GT1 TV Box се предлага в момента на специална цена от само $59,99, която е валидна до изчерпване на складовите наличности, като доставката е безплатна. Устройството има размери 9,60×9,60×1,60 см и тежи 180 грама. Заедно с него в комплекта влизат пулт за дистанционно управление, HDMI кабел, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.