Половината лаптопи ще имат SSD след две години

Тази година делът полупроводниковите дискове в лаптопите ще превиши 30%

Тази година делът на полупроводниковите дискове в лаптопите ще превиши 30%

Цените на потребителските SSD устройства се стабилизират, а това е предпоставка за по-нататъшен ръст в продажбите и увеличаване на дела им в лаптопите, сочи анализ на TrendForce.

През второто тримесечие устройствата на база флаш памет MLC NAND са поскъпнали незначително – с около 0,5%, докато цените на SSD на база TLC NAND са паднали с 1%. В тази ситуация TrendForce очаква засилване на позициите на SSD в ноутбуците.

Прогнозата сочи, че тази година делът на полупроводниковите дискове в лаптопите ще превиши 30%. През изминалото второ тримесечие са продадени 28,3 млн. потребителски SSD, което е с 15-20% повече спрямо същия период на миналата година и означава, че всеки трети нов ноутбук е имал SSD.

TrendForce очаква SSD да се настанят в половината лаптопи през 2018 г. Най-разпространени ще бъдат устройствата на база флаш памет TLC NAND.

Делът на моделите с интерфейс PCIe се определя на около 20% тази година. Доминира търсенето на полупродовникови дискове с интерфейс SATA III, сочи още анализът на TrendForce.

Коментари по темата: „Половината лаптопи ще имат SSD след две години”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Специално ще търся лаптоп без никакво SSD.

  2. :о)

    0,5% , 1%…вие чувате ли се за какво говорите тези цени да окажат влияние 🙂
    Това че производителите налагат SSD в лаптопите е свързано със съвсем други неща, нищо общо с цената.

Коментар