Експерти: OLED не може да измести LCD

Според специалисти от индустрията на дисплеите, LCD няма да отстъпи позициите си на OLED

Според специалисти от индустрията на дисплеите, LCD няма да отстъпи позициите си на OLED

Течнокристалните екрани (LCD) никога няма да отстъпят на дисплеите с органични светодиоди (OLED) и ще останат най-разпространени, твърдят от тайванския производител Innolux, който от няколко години прави неуспешни опити да усвои OLED технологията.

В момента има недостиг на OLED панели за смартфони, а основният производител Samsung Display разширява производството. Според Innolux обаче, бъдещето остава за течнокристалните дисплеи, още повече, че на хоризонта се появяват усъвършенствани технологии на тяхна база, вкл. Micro LED.

Innolux вярва, че LCD панелите винаги ще имат по-добро съотношение цена-качество, както и по-добри показатели за надеждност и дълготрайност.

Подобно мнение споделят и от друга тайванска компания – AU Optronics (AUO), според която OLED технологията ще остане нишова – за смартфони, носима електроника и VR устройства. OLED панелите за подобни приложения са по-евтини от течнокристалните.

Но при телевизорите, OLED много трудно може да конкурира течнокристалните панели. Цените на OLED за телевизори са по-високи, а качеството на панелите от двата типа е напълно съпоставимо, според AUO.

Коментари по темата: „Експерти: OLED не може да измести LCD”

добавете коментар...

  1. Мозъчния потенциал

    Не винаги най-новото е по-доброто.

  2. :о)

    Боли ги че несъвършенната технология умира.
    Ще трябва да затварят фабричките 🙂

    Защо ли има недостиг за OLED а не за LCD…всеки с някакъв мозъчен потенциал трябва да си отговори 🙂

  3. иво

    LG не са на това мнение. Това по горе е коментар на производители, на които гроздето им е кисело.

Коментар