Sony ще произвежда в Русия карти памет за Евразия

Sony се ангажира с производство на карти памет в Русия за нуждите на Евразийския икономически съюз

Sony се ангажира с производство на карти памет в Русия за нуждите на Евразийския икономически съюз

Sony започна производство на карти памет miscroSD и USB флашки от 8 до 64GB в завод в Санкт Петербург. Продажбите ще стартират през септември тази година, съобщи Комерсант, позовавайки се източници от офиса на японската компания в Русия.

В производството е ангажиран местен партньор на Sony, но обемите не се съобщават. От компанията уточняват, че нещата не се свеждат само до финалното асемблиране на продуктите, тъй като при това положение Sony не би могла да претендира, че картите са произведени в Русия.

Продуктите от завода в Санкт Петербург ще де продават в страните от Евразийския икономически съюз, който включва Русия, Казахстан, Беларус и Армения. Sony твърди, че нейните карти памет са най-продавани в Русия и с пускането на собствено производство тази тенденция ще се засили.

Според други източници, производството на microSD карти в Русия е икономически безсмислено, тъй като модулите памет съставляват 95% от устройството. Единственото обяснение за подобен ход от страна на Sony е участието в голям държавен проект, който ще й осигури доставки за нуждите на ключови министерства.

Коментари по темата: „Sony ще произвежда в Русия карти памет за Евразия”

добавете коментар...

  1. :о)

    Сдьелано в руша 😀
    Айде и братушките станаха ИТ гигант…ще си крият памети под ушанките 🙂

Коментар