Виваком вече има нов собственик

Виваком вече е собственост на Viva Telecom, основен акционер в която е Спас Русев

Виваком вече е собственост на Viva Telecom, основен акционер в която е Спас Русев

Базираната в Люксембург компания Viva Telecom придоби 100% от капитала на дружеството InterV Investment, което непряко притежава Виваком, съобщиха днес от телеком оператора.

Смяната на собствеността вече получи одобрение от българската Комисия за защита на конкуренцията. Сделката е резултат от проведения на 20 ноември 2015 г. в Лондон търг, който Viva Telecom спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV.

С финализиране на сделката, дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от бизнесмена Спас Русев, става най-големият акционер в телекома с дял от 46%.

Останалите по-малки инвеститори са компании, свързани с VTB, Делта Кепитъл Инвестмънтс ООД (изцяло управлявано от Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

В коментар на сделката, Спас Русев изрази намерението на новите акционери да работят активно с мениджърския екип на Виваком за развитие на телекома и запазване на лидерската му позиция на пазара.

Коментар