Samsung поевтиня със $7 млрд. за един ден

Бракът при новия смартфон Galaxy Note7 може да достигне 0,1%

Бракът при новия смартфон Galaxy Note7 може да достигне 0,1%

Пазарната капитализация на Samsung загуби $7 млрд. от стойността си само за един ден, заради проблем с фаблета Galaxy Note7, при който бракът може да достигне 0,1%, предаде Ройтерс.

По-рано тази седмица Samsung прекрати продажбите на Galaxy Note7, след като се появиха информации за няколко инцидента на самозапалване на устройството по време на зареждане.

В четвъртък компанията призна наличието на дефект и спря доставките в редица държави. Това доведе до рязко понижаване на пазарната стойност на корейския гигант – с цели 7 млрд. долара.

В официален коментар по случая, Samsung увери, че заедно със своите партньори извършва щателна проверка и в най-скоро време ще огласи подробности.

Компанията прекрати доставките не само в родината си Южна Корея, но и в страни като Белгия и Сърбия. Според анонимен служител, дефектът не касае всички устройства, а предполагаемият брак е около 0,1%. Проблемът може да се реши чрез замяна на батерията.

Ситуацията е крайно неприятна за Samsung, като се има предвид, че на този смартфон се възлагаха надежди да стане най-успешният продукт на компанията. Освен това за дефекта се разчу само броени дни преди премиерата на новия iPhone, която е насрочена за 7-ми септември.

Коментари по темата: „Samsung поевтиня със $7 млрд. за един ден”

добавете коментар...

  1. уй

    има десетки случаи с айфони, но не ги споменават сега нали?!

  2. fuq_u

    Пълна простотия, както и гърмящите iphone-и на главите на хората, както и непреодолимата глупост на хората.

Коментар