Очакват се умни аналогови часовници

Продажбите на сензорни смарт часовници вървят мудно, очаква се вълна от умни аналогови часовници

Продажбите на сензорни смарт часовници вървят мудно, очаква се вълна от умни аналогови часовници

Пазарът на смарт часовници ще расте в близките години, за да достигне 96 млн. броя през 2020 г. Едновременно с това се очаква отслабване на интереса към сензорните модели и повишено търсене на умни аналогови часовници, прогнозира CCS Insight.

Сензорният смарт часовник е компромис и временно решение, коментират анализаторите. Дори Apple изпитва трудности в опитите си да увеличи продажбите на своя Watch, който е най-популярен на пазара.

Следващата вълна на растеж ще дойде от аналоговите умни часовници. Те ще съчетаят външния вид и удобството на традиционните часовници с допълнителни смарт функции от рода на проследяване на активността и грижа за пълноценния сън на потребителя.

Още едно достойнство на новия тип часовници е дългият живот на батерията – тя ще осигурява от 6 до 12 месеца работа.

Но пазарът на носима електроника остава трудно предсказуем и може да се развива по различни сценарии, признава CCS Insight. Така например, през 2017 година се очаква Apple Watch с вградена сим карта.

Поради високата си цена и съпътстващи разходи за мобилна връзка, подобно устройство вероятно няма да получи широко разпространение, но пък ще даде тласък за развитието на една нова ниша при смарт часовниците.

Таня Пенчева

Таня Пенчева

Коментар