PES – обединявайте се! Подробности за нови режими и геймплей допълнения

Konami Digital Entertainment GmbH разкри подробности за много бъдещи допълнения в предстоящият PES 2009 и обясни уникалния му слоган ‘PES Unites’, целящ да събере на едно място почитателите на играта чрез новите й гейм режими. 
Предвидена да бъде издадена за PLAYSTATION 3, Xbox 360, PlayStation 2, PC-DVD, PSP (PlayStation Portable) и мобилни телефони през есента на 2008 (а за Wii през пролетта на 2009), PES 2009 е основно преработена. Комбинирани са нови модели на играчите и елементи на изкуствения интелект, за да бъде създадена най-напредналата и реалистична футболна игра на всички времена. Сърцето на PES 2009 са два нови режима, разработени с идеята да накарат играчите да преосмислят изцяло начина, по който подхождат към играта.
‘PES Unites’ е ключовата фраза, която Konami използва, за да изрази същността на новата игра. В PES 2009 са подобрени всички съществуващи режими и са добавени редица нови начини за игра. Централно място заема новият соло режим „Become a Legend”, в който играчът заема мястото на халф или на нападател. Играчът започва като новак и преминава през всички успехи и провали, съпътстващи кариерата на професионалния футболист. Като разширение на популярния ‘Fix’ режим, „Become a Legend” ви дава възможност да атакувате от любимата си позиция и да играете като част от отбора, вместо да контролирате всеки играч, както е в нормалната игра.
При успех, играчът първо трябва да затвърди мястото си в основната единадесеторка чрез силно представяне, преди да попадне в полезрението на селекционерите от големите клубове и да си спечели прехвърляне в най-добрите отбори. Разбира се, резултатите са всичко в съвременния футбол и играчите трябва да си изработят схема за справяне с конкуренцията или да се сблъскат със сериозни ограничения като резерви и евентуално да бъдат принудени да преминат в по-малък отбор, ако представянето им не е достатъчно добро. Режимът „Become a Legend” вече пожъна успех в Япония и със сигурност ще се радва на същата популярност в Европа.
PES 2009 предлага и онлайн вариант на „Become a Legend”, наречен просто ‘Legends’. Играчите ще могат да използват футболиста, с който вече са играли, за участие в онлайн футболни срещи.
Поредицата PES винаги е била известна с лесната си система за управление, но с новостите играта се стреми към нещо още по-добро. PES 2009 предлага безпрецедентно ниво на владеене на топката, преосмисляйки понятията за близък контрол и игра с нея, докато усъвършенства стрелбата и механизмите на изкуствения интелект, за да създаде невероятно футболно изживяване. Базираният в Токио продукционен екип на Konami за Pro Evolution Soccer представи нови системи за контрол, даващи възможност на играча да изпълнява трикове и финтове, без да използва специални движения.
Начинът, по който играчът направлява топката също е променен. В PES серията топката винаги е била разглеждана като самостоятелна единица, но новите калкулации, свързани със съпротивлението на въздуха и триенето със земята при пас или движение правят PES 2009 много по-реалистична. Различните метеорологични условия сега оказват още по-голямо влияние върху движението при подаване.
Продуцентът Шинго ‘Seabass’ Такацука и екипът му са работили, за да разширят фигурите, пресъздавани от техния Teamvision изкуствен интелект, с футболисти, които адаптират тактиката си според настоящата ситуация и се движат в пространството така, че да подсигурят играча при атака или защита. Teamvision припознава и стратегии, работещи за или против него и ще акумулира данните за използване на режимите Master League и League.
Добавянето на още блясък към PES 2009 за още по-реалистични изображения е революция за естетическия вид на играта.
Всеки играч е тотално променен, добавени са нови подробности от лицето и тялото, за още по-реален външен вид. Режимът Edit също е подобрен с възможност да се създават правдоподобни образи чрез импортирането на лица, екипи и дори звукови файлове за всеки отбор. Интегрирана е и нова система Pixel Paint, за да могат играчите да създават собствени клубни емблеми и значки.
“Чест е за нас да знаем, че играта ни доставя удоволствие на толкова много хора” – казва Такацука за новите допълнения. “От топ професионалисти до футболни ентусиасти и деца, които просто искат да поритат на улицата, нейната притегателна сила се разпространява непрекъснато. Новите режими „Become a Legend” и „Legends” са разработени да пресъздадат напрежението от истинския професионален футбол.Чувствам се страхотно и съм мотивиран, когато хората харесват игрите ни. Убеден съм, че новите режими ще открият и нови начини да се насладите на PES.”

Коментар