Samsung докладва за 35 инцидента с Galaxy Note7

Проблем с батерията на Galaxy Note7 доведе до спиране на продажбите на новия модел

Проблем с батерията на Galaxy Note7 доведе до спиране на продажбите на новия модел

Samsung призна официално наличието на проблем с батерията на новия смартфон Galaxy Note7, който беше пуснат в продажба на някои пазари. Компанията спира продажбите и обещава да замени дефектните устройства на клиентите си с нови.

Към началото на септември в света са регистрирани 35 случая на инциденти с батерията на смартфона Galaxy Note7, според официална информация от Samsung.

В момента компанията провежда задълбочена проверка заедно със своите доставчици, за да идентифицира възможните засегнати батерии, пуснати на пазара. От съображения за сигурност, Samsung спира продажбите на Galaxy Note7.

Клиенти, които вече са закупили Galaxy Note7, ще могат да подменят своите устройства с нови в близките седмици. „Работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да гарантираме подмяната на устройства да става по най-лесния и бърз начин”, увериха от корейския производител.

Официално продажбите на Galaxy Note7 в България още не са започнали. Компанията ще информира допълнително за ситуацията у нас.

Коментар