Академията на Телерик започна прием за новия сезон

Досега в Академията са се обучили присъствено над 4700 човека

Досега в Академията са се обучили присъствено над 4700 човека

Днес стартира редовният прием за новия сезон на безплатната образователна инициатива за обучение на софтуерни инженери „Софтуерна академия на Телерик”. Срокът за кандидатстване е до 25 септември, съобщиха от Progress, под чийто бранд Телерик работи у нас.  

Новият сезон на Академията ще започне на 10 октомври. Обучението е насочено към напълно начинаещи без предварителен опит в програмирането и дигиталните технологии, както и към специалисти в начален етап на кариерата си.

Приемният изпит включва въпроси по ИТ, IQ и английски език. Той ще се провежда на групи в учебния център на Академията на Телерик в София от 9 до 27 септември, а резултатите от класирането ще бъдат обявени след 5 октомври.

„След една година интензивно практическо обучение нашите курсисти са напълно готови да започнат работа в ИТ индустрията”, заяви Бойко Яръмов, съосновател на Телерик и ръководител на „Академията на Телерик” в Progress.

По време на обучението курсистите ще изучават новите софтуерни технологии, ще работят по практически проекти и ще развият умения за работа в екип и реална работна среда. В последните три месеца всеки курсист може да се специализира в направление по свой избор – „Разработка на уеб приложения”, „Разработка на мобилни приложения”, „Уеб фронт-енд разработка” и „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване”.

Освен присъствено „Софтуерната академия на Телерик” предлага и онлайн обучение. За него не се изисква кандидатстване, а само регистрация за курсовете от учебната програма. Всички участници, които преминат успешно цялото обучение, независимо в присъствена или онлайн форма, ще получат сертификат.

Досега в Академията са се обучили над 4700 човека присъствено. От тях близо 770 са завършили програмата със сертификат, уточниха от Progress.

Коментари по темата: „Академията на Телерик започна прием за новия сезон”

добавете коментар...

  1. Тотем

    Познавам и такива, които не завършиха със сертификат, но си взеха повечето изпити и се реализираха доста добре след това. Пожелавам успех на новите студенти.

Коментар