Богат индиец обещава безплатен 4G за милиард души

Милиардерът Мукеш Амбани иска да изведе Индия до глобално дигитално лидерство

Милиардерът Мукеш Амбани иска да изведе Индия до глобално дигитално лидерство

В Индия едва една пета от възрастното население има достъп до интернет. Необходимата инфраструктура просто липсва – особено в по-бедните или селските райони. Но сега най-богатият човек в Индия се надява да промени това. Той има план да предложи безплатно 4G интернет на един милиард души.

Мукеш Амбани е създал „Reliance Jio” – мобилна мрежова услуга. Тя е достъпна за над 80 на сто от жителите на Индия. Целта на Амбани е да предложи Jio – което се превежда от хинди като „жив живот” – на 90 на сто от индийците до март 2017 г.

От уебсайта на Jio изглежда, че мечтата на Амбани е даже още по-голяма. „Jio Digital Life” ще даде силата на информацията в ръцете на всеки индиец, за да изпълни всяка мечта и дружно да изведе Индия до глобално дигитално лидерство”.

За да „отпразнува” новата мрежа, Амбани предлага услугата безплатно до края на 2016 г. След тази дата той предвижда изключително евтини тарифни планове. „Всичко и навсякъде се цифровизира – експоненциално! Животът става цифров”, казва Абмани.

До момента най-богатият човек в Индия е изградил повечето от нужната инфраструктура: той е издигнал почти 100 000 телекомуникационни кули, за което е изразходвал милиарди рупии. В резултат, мрежата вече има покритие в 200 000 села и 18 000 града.

Според Forbes, състоянието на Амбани възлиза на 22 милиарда долара. Той е председател на Reliance Industries – конгломерат, който включва компании за нефт и газ. Бидейки най-богатият човек в Индия, Амбани се нарежда на 36-то място по състояние в света.

Коментари по темата: „Богат индиец обещава безплатен 4G за милиард души”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Най богат станал с подаряване.

    Тея мислят че пасем трева.

  2. Anonymous

    Ъхъ…

  3. user

    Айде интернета им дойде, сега ще отворят Софтуерен Университет с няколко хиляди филиала с няколко млн студенти и ще станат Индия – Силициевата долина на Азия, преди ние да станем в Европа. Пак ни изпревариха.

Коментар