ZTE атакува Европа, иска в Топ 3 при смартфоните

ZTE предприе експанзия на пазара за смартфони в Европа

ZTE предприе експанзия на пазара за смартфони в Европа

Още един китайски производител заяви сериозни амбиции към пазара на смартфони в Европа. ZTE иска да влезе в Топ 3 сред доставчиците на Стария континент, признава пред South China Morning Post изпълнителният директор на мобилното подразделение на компанията Адам Женг.

Според топ мениджъра, ZTE ще достигне своите цели чрез повишаване познаваемостта на бранда, разширяване на присъствието в търговската мрежа и магазините на мобилните оператори.

От вчера на европейския пазар е достъпен новият смартфон на ZTE – моделът Axon 7 Mini с 5,2-инчов екран и подобрени аудиовъзможности. Устройството се продава Германия, Испания, Полша и редица други страни на цена от 299 евро.

ZTE ще се стреми да преобърне представата за китайските брандове като евтини и не особено качествени. Според мениджър от испанското подразделение на компанията, това разбиране сред европейците, макар и бавно, вече се променя.

„Въпреки че нашите заводи се намират в Китай, ние сме всъщност международна компания. Проектантските ни бюра са разположени в Германия и САЩ, където имаме и център за изследвания и разработки. Ние не сме просто доставчик на стоки с етикет „Произведено в Китай” – коментира Фан Юджинг от ZTE-Испания.

В момента именно Испания и Германия са най-големите европейски пазари за ZTE. През настоящата година компанията очаква да продаде смартфони за 465 млн. долара в Европа, а в близките три години да достигне 1,5 млрд. долара, разкрива Юджинг.

Коментари по темата: „ZTE атакува Европа, иска в Топ 3 при смартфоните”

добавете коментар...

  1. :о)

    Атакува е правилната дума.

    Очаквам масово набутване, натикване, повръщане с китайски боклуци по мобилните опертори и безплатно безплатно безплатно натикване в ръцете на масата, субсидирано от едни китайчета назначени за шефове….РАЗВИТИЕ – това ли е начина?

Коментар