Samsung патентова паралелна работа на Android и Windows

Патент на Samsung описва технология за съвместна работа на Windows и Android на едно мобилно устройство

Патент на Samsung описва технология за съвместна работа на Windows и Android на едно мобилно устройство

Нов патент на Samsung описва принцип за паралелна работа на Android и Windows на едно мобилно устройство. Подобни решения вече има на пазара, но изборът на една от двете ОС става чрез рестартиране на устройството.

При технологията на Samsung, потребителят може във всеки момент да превключи между двете операционно системи, както и да раздели екрана на две части, като те биха могли да работят с различни ОС. Така се опростява копирането на информация, в частност между Android и Windows, чрез познатата функционалност „drag and drop”, съобщи Galaxyclub.nl.

В допълнение, патентът описва възможност за минимизиране на Windows до размерите на икона, която се поставя на удобно място в работното пространство на Android. Предвиден е и обратният сценарий – икона на Android в средата на Windows.

За комфортна работа с две операционни системи е необходимо, разбира се, съвременно мобилно устройство с мощен процесор и 6-8 гигабайта оперативна памет. Засега не е ясно как ще реагират на съвместното съществуване на Windows и Android на едно устройство разработчиците на двете платформи – Microsoft и Google.

Коментари по темата: „Samsung патентова паралелна работа на Android и Windows”

добавете коментар...

  1. Петко

    патентовали виртуалки? а защо ли не, щом патентното право им го позволява…

  2. aze

    8 gb operativna pamet . ha ha ha

Коментар