iPhone 7 – с редица качествени подобрения

iphone7-1

Тим Кук определи някои от характеристиките на iPhone 7 като най-добрите в света на смартфоните

Apple обяви редица подобрения в новия модел на флагманския си продукт iPhone – устройството, което генерира по-голяма част от приходите на компанията. Премиерата на iPhone 7 днес в Сан Франциско изненада приятно, предвид занижените очаквания и насочените погледи към iPhone 8 през 2017 г.

Два нови модела – iPhone 7 и iPhone 7 Plus – дебютираха тази вечер. Те запазват размерите на своите предшественици. Младшият вариант има 4,7-инчов екран, а неговият голям събрат е типичен 5,5-инчов фаблет. На пръв поглед не се забелязват съществени промени в дизайна на устройствата, но новостите не са никак малко.

iphone7-4

Слушалките в iPhone 7 се включват през интерфейса Lightning, като за целта е предвиден преходник

iPhone 7 идва без типичното 3,5-мм гнездо за слушалки. Вместо това Apple предлага на клиентите си да ползват интерфейса Lightning като аудиоизход или безжични слушалки AirPods – нов продукт, обявен по време на презентацията. Накрайниците за уши AirPods се свързват автоматично към iPhone и Apple Watch и се базират на първия безжичен чип W1 на Apple.

Безжичните слушалки AirPods са нов продукт на Apple, базиран на собствен чип

Потребителите, които не желаят да се разделят с наличните си слушалки с 3,5-мм жак, ще могат да ползват преходник за Lightning, включен в комплекта наред с качествени JBL слушалки с Lightning накрайник.

Друго нововъведение от Apple e сензорният бутон Home, който разпознава силата на натиск и освен това вибрира. В допълнение, iPhone 7 е устойчив на вода и прах, според изискванията на стандарта IP67. За целта Apple е препроектирала корпуса на устройството.

iphone7-3

Бутонът Home вече е сензорен и може да вибрира

Особеност на фаблета iPhone 7 Plus пък е двойната камера, като Apple наблегна на финия завършек и сливането с алуминиевия корпус, както и на възможностите за зум и някои други ефекти, които ще станат достъпни със софтуерно обновление по-късно.

Камерите и на двата модела поддържат оптична стабилизация на изображението, докато по-рано подобна функция беше налична само в Plus. Резолюцията остава 12 мегапиксела, но ISP процесорът е нов, с по-висока скорост, подобрена е и LED светкавицата, като това рефлектира в по-високо качество на снимките.

iphone7-2

Фаблетът iPhone 7 Plus има двойна камера за увеличение и специални ефекти

Предната FaceTime HD камера е подобрена до 7 мегапиксела, в сравнение с 5MP в предишните модели. 3D Retina дисплеят пък има с 25% по-висока яркост спрямо екрана на iPhone 6S, подчертаха от Apple.

За първи път в iPhone 7 се появяват стерео говорители – един в горния край на устройството и втори в долния край. Увеличена е двойно мощността на звука, в сравнение с iPhone 6S.

iphone7-6

Мощен четириядрен процесор от ново поколение A10 Fusion задвижва флагмана на Apple

По отношение на производителността, iPhone 7 разчита на нов 64-битов процесор A10 Fusion с четири ядра и 3,3 млрд. транзистора. Чипът е с 40% по-бърз от A9 и два пъти превъзхожда А8 – процесора на iPhone 6. Графиката на iPhone 7 пък е с 50% по-бърза от тази на A9 и три пъти спрямо A8, твърди Apple.

Батерията на iPhone 7 осигурява до 14 часа сърфиране през Wi-Fi, докато при 7 Plus това време е с 1 час по-дълго. Не на последно място iPhone 7 идва с LTE Advanced модем, който поддържа предаване на данни със скорост 450 Mbps.

iphone7-7

Батерията на iPhone 7 осигурява до 14 часа сърфиране в интернет през Wi-Fi

Цените на iPhone 7 остават същите като на 6S – започват от $649, но вградената постоянна памет в новия смартфон е удвоена. Ще се предлагат модели с капацитет 32, 64 и 128GB, в няколко цветови варианта. Същевременно, паметта и на старите модели 6S и 6S Plus се повишава до 32 и 128GB, без опция за 64GB.

iPhone 7 ще бъде достъпен за предварителни поръчки от 9 септември, а продажбите ще започнат на 16 септември в 28 страни по света и в още 30 една седмица по-късно. Новата операционна система iOS 10 ще се разпространява от 13 септември, съобщиха от Apple.

Коментари по темата: „iPhone 7 – с редица качествени подобрения”

добавете коментар...

  1. Калоян

    Аз ползвам айфон 5, 6 плюс, 6 ес и сега съм със седем. Имам и самсунг галакси с 6 едж. Всяка компания прави хубави телефони. Но най – много ми харесват айфоните. Имал съм много апарати с андроид. Няма нищо общо с ай ОС.

  2. haha

    Има две секти – едната е на поклонниците на iPhone, а другата – на Самсунг Галакси. Това са фанатизирани маниаци, които яростно влизат в битки с “врага” и човек просто се отказва да се занимава с простотии. Това ги окрилява, че са прави…
    Всичките ми телефони са били от семейството на Sony. Не защото съм фанатизиран, а защото те просто работят. Имал съм Sony-Ericsson Xperia x10 pro, Sony Xperia Go, Sony Xperia Z1 Compact, сега съм със Sony Xperia Z5 Compact. Великите “Иновации” от статията ги имах още в Xperia Go. Ама както и да е. Сектите са необорими…

  3. Smarty

    Отдавна се изчерпаха от Apple и вече с безкрайно отегчение и от скука бегло преглеждам веднъж в годината по някоя уж много обещаваща публикация за нови чудеса. 🙂

  4. Saevar

    жената има от година и нещо HTC с андроид.. няма забиване но преди това имаше самсунг и наистина забиваше, аз имах сони експериа който забиваше рядко но го правеше а от няколко месеца съм с леново и трябва да кажа че няма забиване 8 ядрен 1,7 Гх 5 инча баерията му издържа 2 дена и кусур без презареждане просто отличен, имам клиенти с ябълка незнам дали им забива но ми се струва бавен като цяло когато е трябвало да конфигурирам нещо на тях…

  5. Oracle

    До iidsoli
    Ми сумсунга евтин, евтин, колко да е евтин …
    Взех го за 900 лева, все пак тогава беше топ модел.
    А и самсунг нали били най-продаваните андроид телефони …
    Просто самсунг имат кофти политика за ъпдейти и не чистят бъгове, това е.

  6. bbb

    Самсунга гръми,баце,пази се,оти ша ти запали къщата кат гръмне. Нема такива боклуци!

  7. iidsoli

    до Oracle
    Аз съм с HTC One M7 вече 2 години, и не мога да разбера за какво забиване, увисване и рестартиране става въпрос – просто не се случват /преди това имах motorola defy – също много добре се държеше/. Възможно е, и може би нормално евтините пръчки да се сбъгясват от време на време. Една колежка е с някакъв Самсунг за 200лв. – истински боклук е – няма спор.
    А иначе ми е интересно, защо всички рекламни картинки горе в статията са в “черната” гама.
    Избор на редакторите ли е или на нагризаните.

  8. Oracle

    Язък значи …
    Тю, да му се невиди …
    Голям проблем е това, пичове.
    Ай сега да видим, как киселите гЪзари сега ще си купят новия модел, след като още не са изплатили стария, м?
    🙂

    Иначе … аз от три месеца и малко съм с iPhone SE.
    Купих го, защото искам телефон, нормален.
    За мен, този телефон има три основни характеристики – няма нещо, което да ме дразни, не забива и батерията издържа около 4-5 дни.

    Този нов модел 7, определено няма да купя.
    Сигурно е добър телефон, но с този голям екран – изключено.
    Но пък ако извадят модел, да речем iPhone 7 SE, с по-малък екран – ще го взема, без особено да се замислям.

    Да отбележа само, че доскоро бях с андроид телефон, самсунг галакси 4.
    Остарял беше, забиваше здраво, заради липса на ъпдейти от самсунг!!!
    Поне веднъж на две седмици трябваше да го рестартирам … жалка картинка направо.
    Накрая го подарих.

    Та … на феновете на андроид, самсунг и т.н., само едно ще им кажа – пробвайте един телефон от ябълката и после няма и да искате да помиришете андроида, поне така стана при мен.

  9. Ради

    Зарежете маркетинга и функциите. Кой друг софтуер е писан за един вид телефон. Теглете приложения на андроид и се чудете защо забиват и редовно крашват.

  10. Аркан

    Apple гледат предимно да изтъняват продуктите си, а останалото е на по-заден план.
    Сигурен съм, че когато излезе следващият им телефон, пак ще се говори за “още по-тънък iPhone”.

  11. Иван

    Аз съм с айфон от 3g модела им, но започват вече да ме изнервят! Запазиха си “иновациите” за следващата година, но Галакси Ноут 7 вече е на пазара, със същите функций, които ще има юбилейният айфон на Епъл догодина!?! Просто си е глупост!
    За модела от 2017 година се чува, че ще е с АМОЛЕД дисплей със заоблени ръбове и ретина скенер – върховни нови функций, няма що!

  12. Хмз

    Надявам се само останалите производители да не хукнат и те да махат аудио жак-а.
    Който иска и сега ползва безжични слушалки. А това с преходника е тотален булшит!

  13. уй

    някой беше споменал форс тъч Иновацията им… която всъщност не е нито иновация като технология нито патент… но все пак е айфон! нека не хейтваме много! всеки си има право на избор и сам избере колко пари да даде за телефон!

  14. ivelin

    Реклмата е голяма работа драги. Тези иновации, които са ги вкарали са познати отдавна от Sony, Huawei, Samsung, Nokia. И 2000 лв цена – идеално! Нека гъзарите и пиклите да си го вземат и да се щракат на Cacao Beach и в тоалетните с него! Обаче, на повечето няма да им стигне ресурса за 7s pluse, a до 7 с орязаните функции! Бъбрек или чер дроб трябва тук!

  15. Anonymous

    До 🙂

    Факт, смартфоните на Самсунг са си бомба!

  16. :)

    С тези смешни “иновации” не случайно Самсунг ги задминаха.

  17. ФОСТАТА

    и нека Samsung Жалък си феновете да започнат да хектват точно в тази минута!

  18. Българин

    Нищо иновативно както винаги. Епъл разчитат само на маркетинг.

Коментар