Micro Focus взима софтуерен бизнес от HPE за $8,8 млрд.

Активи на британската софтуерна група Autonomy, придобита преди години от HP, се върнаха в Обединеното кралство. Micro Focus е сключила сделка с Hewlett Packard Enterprise (HPE) за покупка на софтуерния бизнес за сумата от 8,8 млрд. долара.

HP придоби активите през 2011 г. като част от покупката на Autonomy, припомня британският Телеграф. Сделката се счита за една от най-лошите в историята на ИТ гиганта от Пало Алто, довела до съдебни спорове, и се сочи от мнозина като причина за разделянето на HP на две компании – HP Inc. и HPE.

Придобивайки активите на Autonomy, базираната в Лондон Micro Focus се превръща в един от най-големите играчи на световния пазар за софтуерни инфраструктури, с комбинирани годишни приходи в размер на $4,5 млрд. Софтуерът на Autonomy помага на над 50 хиляди компании, вкл. 94 от Fortune 100, да управляват бизнес операциите си.

По информация от HPE, нейното софтуерно подразделение е донесло приходи от $3,2 млрд. за последната финансова година, приключила на 30 април. С финализиране на сделката, акционерите на HPE ще притежават 50,1% от акционерния капитал на обединената група.

Главният изпълнителен директор на HPE Мег Уитман коментира, че обединената компания ще предложи повече стойност на клиентите и акционерите, бидейки по-фокусирана върху софтуера и ангажирана с развитието на бизнеса на самостоятелна основа.

Коментари по темата: „Micro Focus взима софтуерен бизнес от HPE за $8,8 млрд.”

добавете коментар...

  1. dell

    годишни приходи в размер на $4,5 млрд. Софтуерът на Autonomy помага на над 50 хиляди компании

    4,5/50 = 90 000$

  2. dell

    Добре щом е толкова доходно(4,5 млрд) що го продават ?

    Ние пасем трева.

  3. HPE_user

    Аaaйде почна се..

Коментар