Microsoft пуска скоро десктоп компютър Surface

Линията устройства Surface ще бъде разширена с десктоп компютри от типа „всичко в едно”

Линията устройства Surface ще бъде разширена с десктоп компютри от типа „всичко в едно”

Microsoft подготвя за пазара компютър от ново поколение с бранда Surface. Моделът се очаква да излезе през октомври, съобщи Liliputing.com.

За разлика от предишните мобилни модели с функции на таблет и ноутбук, новият Surface с кодово име Cardinal представлява десктоп РС от типа всичко в едно (или моноблок).

На пазара се очакват три варианта с диагонали на екрана съответно 21, 24 и 27 инча. Всеки от тях ще работи под управление на Windows 10 и ще поддържа сензорен вход. Останалите параметри засега не са известни.

Microsoft е наясно, че пазарът на настолни РС е в упадък и през миналата година патентова модулен десктоп. Възможно е именно тази технология да залегне в основата на Cardinal, но все още липсват подробности за новите модели.

Предполага се, че моноблокът може да има конструкция, която му позволява да се превърне в гигантски таблет чрез отделяне на поставката, но тази информация не е потвърдена официално от компанията.

В допълнение, Microsoft планира да пусне серия таблети със същия бранд и дори пълнофункционален смартфон Surface Phone. Премиерата на тези устройства се очаква не по-рано от 2017 г.

Коментари по темата: „Microsoft пуска скоро десктоп компютър Surface”

добавете коментар...

  1. ЛинКу-Кус

    Линукс, Линукс!!!!
    Линукс, Линукс!!!!
    Линукс, Линукс!!!!

  2. Saevar

    я па че си изчакам да излези Мърфейс, тоа Сърфейс ними вдъхва дуверйе.. 🙂

  3. Хмм

    Те какво? Искат всички останали да инвестират в Линукс ли? Защото влизат в директна конкуренция с всички PC доставчици.

Коментар