Погнаха Apple и за DVD патенти

Apple е ползвала неправомерно патентовани DVD технологии, твърди Nissim

Apple е ползвала неправомерно патентовани DVD технологии, твърди Nissim

Разработчик на ключови DVD технологии обвини Apple в нарушаване на шест патента. Nissim има лицензни споразумения с много от водещите ИТ компании, накои от които са участвали в разработката на DVD.

Дълго време Apple доставяше своите компютри с DVD устройства и според адвокатите на Nissim, това е нарушение на нейни патенти, става ясно от подадения съдебен иск, за който съобщава PatentlyApple.com. ИТ компанията от Купертино не фигурира в списъка с лицензирани партньори на Nissim, където са Acer, Dell, HP, IBM, Lenovo, Microsoft, Samsung, Sony и др.

Ишецът се надява да получи сериозна компенсация за щетите, които е претърпял в резултат на патентните нарушения от страна на Apple. Технологиите, известни като „патентите на Nissim”, се използват задължително във всяко оборудване, което съответства на спецификацията „Read Only Disc Part 3 Video Specifications, Version 1.1”, приета през декември 1997 г. като част от стандарта DVD.

Технологиите, описани в патентите на Nissim, се прилагат както в DVD плейърите, така и в оптичните устройства за компютри. Те са изобретени от Макс Абекасис, собственик на Nissim.

Според ищеца, Apple е нарушила DVD патенти в своите настолни компютри, ноутбуци и сървъри, както и във външните устройства, предлагани за тях.

Коментари по темата: „Погнаха Apple и за DVD патенти”

добавете коментар...

  1. lg

    1997
    Технология на 20 г. и повече.

  2. Anonymous

    До Saevar:

    “Сървърви” идва от “сър върви”. Т.е. Джони Айв се разхожда.

  3. Saevar

    а забравих да попитам какво е сървърви?
    “Според ищеца, Apple е нарушила DVD патенти в своите настолни компютри, ноутбуци и сървърви”

  4. Saevar

    тея за кво DVD говорят, тва е стара технология използвана до преди 4-5 години… сега се сетиха… или тея са им свършили мангизите и се чудят кого да съдят за пари….?

Коментар