Удвоен ресурс предлага сторидж система на EMC

Два пъти по-производителна, разширяема и икономична платформа за мрежово съхранение на данни представи у нас компанията EMC, която е световен лидер в решенията за информационна инфраструктура.

CLARiiON CX4 предлага на практика удвоен ресурс на цената на своя предшественик CX3, подчертаха представителите на компанията за България. Това е възможно, благодарение на 64-битовата архитектура, вкл. процесори и операционна система, както и на редица интегрирани в системата нови технологии.

CX4 е масив от нисък и среден ценови клас, но като функционалност отива далеч над нуждите на потребителите, които са решили да започнат начална сторидж консолидация, заяви Константин Стоилов, мениджър на EMC за България.

Платформата е базирана на архитектура, оптимизирана за VMware и други виртуални среди. Чрез технологията Virtual Positioning капацитетът за съхранение може да бъде преразпределен за реални, VMware и други виртуални сървъри, без прекъсване на работата.

Решението е достъпно в четири варианта, в зависимост от броя на твърдите дискове (120, 240, 480 и 960), поясни Светослав Толев, консултант в EMC. Общият капацитет на върховия модел с 960 твърди диска достига 951 терабайта.

За първи път подобна сторидж платформа може да използва SSD устройства, наред с всички останали типове твърди дискове, посочиха от компанията. Твърдотелните, флаш базирани устройства дават значително по-високо бързодействие и намаляват съществено консумацията на електроенергия.

CX4 поддържа множество протоколи за свързване, вкл. Fibre Channel и iSCSI, с възможност за разширяване, без прекъсване на работата, благодарение на технологията UltraFlex.

За ниската консумация на енергия спомага технология за изключване на неактивните в даден момент твърди дискове. Енергийната ефективност се подобрява и от адаптираща система за охлаждане, която поддържа новите, икономични 1-терабайтови SATA твърди дискове.

Висока сигурност е обезпечена от интегрираната в CX4 технология RSA за управление на ключовете, която позволява кодиране и разшифриране на данни при източника.

Сторидж системата е достъпна за потребителите у нас чрез директните партньори на EMC – S&T България и Global Consulting, както и чрез партньорската мрежа на Dell, Fujitsu Siemens Computers и Bull.

Цените на решенията започват от 15 000 евро за базова конфигурация. Модулната структура на платформата дава възможност на потребителите да добавят по необходимост капацитет и нови функционалности, при разрастване на бизнеса им.

Решения на EMC използват повечето телекоми у нас, финансови институции и публичният сектор.

“Наблюдава се засилен интерес и от страна на индустриалния сектор, където очакваме да започне технологично обновление”, заяви Константин Стоилов.

Бизнесът на EMC у нас бележи ръст, което е довело до нарастване на персонала на представителството. Компанията ще фокусира усилията си и към провинцията, за да отговори на нуждите на бизнеси, които са постигнали значителен ръст в последните години, добавиха от EMC.

Коментар