Chrome ще предупреждава по-явно за сайтове без HTTPS

От януари следващата година браузърът Chrome ще издава предупреждения към потребителите, когато посещаваните от тях сайтове използват незащитена (HTTP) връзка.

Промяната ще настъпи с версия Chrome 56, очаквана в началото на 2017 г. и ще засегне сайтове, които искат въвеждане на парола или други данни, но използват HTTP връзка вместо защитената HTTPS.

В бъдещите версии на Chrome липсата на защитена връзка при посещаване на даден уебсайт ще се указва много по-явно

В бъдещите версии на Chrome липсата на защитена връзка при посещаване на даден уебсайт ще се указва много по-явно

И в момента версия 53 на Chrome указва наличието или отсъствието на защитена връзка чрез съответен знак, но според разработчика на браузъра, потребителите не обръщат внимание на този сигнал.

В бъдещите версии на Chrome, най-популярния браузър в света, липсата на криптиране ще се указва много по-явно. Целта на Google е да стимулира разработчиците на сайтове да преминат от HTTP към HTTPS.

Коментари по темата: „Chrome ще предупреждава по-явно за сайтове без HTTPS”

добавете коментар...

  1. Фибоначи

    Може ли да споделиш “111” какви са вредите от https?

  2. Тотем

    “…очаквана в началото на 2016 г.” – е то мина вече….

  3. Vanka

    Удобен и ефективен начин за следене и манипулиране на така защитения и криптиран трафик на потребителите от частни компании, организации, национални и чужди служби, които задължително разполагат с ключовете за криптиране на всички.

    Много користни и злонамерени цели за постигане на следене, тотален контрол, ефективно събиране и продажба на лични данни, манипулиране на трафика данни, ограничавне на достъпа на хората до данни в държавите с диктатури, унищожаване на всякакъв вид анонимност и правото на свободното слово.

    Както човека от предния коментар е писал, да има няколко много добри статии на английски език от експерти в областта защо е ЛОШО всичко да минава на 100% на https. При малко по-свободно време си заслужава да се преведат на български и публикуват.

  4. Димитър Иванов

    Освен цената на SSL / TLS сертификата, какви са лошите страни?

  5. 101

    Явно трябва вече да се ползва друг браузър. Не са всички хора идиоти да се връзват на глупостите и прищявките на монополистите, които си играят и крият изгодите и ползите, които много често нямат нищо общо със сигурността, а на против точно обратното.

    Грамотните и интелигентните хора мога да намерият много добри статии в интернет, където се обяснава подробно, защо преминаването на всичко към https НЕ Е НИКАК добра идея и какви вреди ще донесе това и кой ще се облагодетелства.

    ххх

Коментар