Apple поскъпва от интереса към iPhone 7

Опасенията за слабо търсене на новия iPhone изглежда няма да се оправдаят

Опасенията за слабо търсене на новия iPhone изглежда няма да се оправдаят

Положителните отзиви и интересът към iPhone 7 покачиха акциите на Apple броени дни след премиерата на флагмана. Ценните книжа на компанията поскъпнаха с 3,2% до 108,79 долара на борсата в Ню Йорк, съобщи Блумбърг.

Първите ревюта в медиите на двата нови смартфона iPhone 7 и iPhone 7 Plus са позитивни и стимулират потребителите да си купят новите модели. Изтъкват се водойустойчивият корпус, подобрените дисплеи, разширените фотовъзможности и по-бързият процесор.

Американските мобилни оператори T-Mobile и Sprint съобщиха за рекордно висок интерес към iPhone 7 на базата на предварителните поръчки на устройството. Конкретни данни обаче не бяха огласени, а самата Apple също обяви, че няма да разкрива информация от продажбите в първите дни.

Според анализатор от  Macquarie Capital, новините от T-Mobile и Sprint са добър предвестник за Apple, който показва висока лоялност на потребителите към продуктите на компанията. Опасенията за слабо търсене на новия iPhone изглежда няма да се оправдаят и обемът на продажбите ще се запази на нивото на iPhone 6.

Междувременно, тайванският източник DigiTimes съобщава, че от Apple постъпват повече поръчки на компоненти за iPhone 7, отколкото се е очаквало по-рано. Първоначално американската компания е поставила пред партньорите си от Далечния изток цел от 80-85 млн. устройства до края на настоящата година, но сега очаква от тях около 100 млн. броя.

Коментари по темата: „Apple поскъпва от интереса към iPhone 7”

добавете коментар...

  1. уй

    добра реклама….

Коментар