Подходящата цена за първи детски компютър е 500 лв.

40% от българите биха контролирали децата си, ако те имат свой собствен компютър (източник: Intel)

40% от българите биха контролирали децата си, ако те имат свой собствен компютър (източник: Intel)

Най-добрата възраст едно дете да получи своя първи собствен компютър е между 7 и 12 години, според близо половината (47%) от българските потребители, анкетирани в проучване на Intel.

40% от българите биха контролирали децата си, ако те имат свой собствен компютър. 53% биха го правили (или вече го правят) постоянно, а 25% – само в случай на подозрения.

Над 92% от респондентите, които притежават домашен компютър, заявяват, че достъпът до интернет е необходим за компютъра или лаптопа на техните деца. Над половината от тях смятат, че децата им са наясно как да се предпазват докато сърфират в интернет, защото говорят редовно за това.

Повечето българи смятат, че 500 лв. е подходящата цена за първия детски компютър (източник: Intel)

Повечето българи смятат, че 500 лв. е подходящата цена за първия детски компютър (източник: Intel)

Средната подходяща цена за първия компютър на детето е около 500 лева. Сумата е в пряка зависимост от доходите на домакинството. Хората, които посочват по-ниска подходяща възраст за първи компютър, определят и с около 100 лева по-висока сума от останалите.

29% от анкетираните са готови да похарчат между 500 и 700 лева за първия РС/лаптоп за своето дете, а само 2% от участниците в проучването са склонни да дадат 1500 лева или повече.

Проучването има национален обхват и е проведено през 2016 г. от агенция Explica по поръчка на Intel, с интервюта лице-в-лице сред 1000 души на възраст над 18 години – 48,1% мъже и 51,9% жени.

Коментари по темата: „Подходящата цена за първи детски компютър е 500 лв.”

добавете коментар...

  1. кольо

    дори и нов лаптоп има за под 400 лв.

  2. уй

    има хубави тинкпади от 150 до 300 лв.. за кво му е повече на пишлемето? и без това само ще си прави селфита и ще драска по фейсбука..

Коментар