Ъпдейт за Galaxy Note 7 ще зарежда батерията до 60%

Софтуерно обновление на Galaxy Note 7 ще ограничи заряда на батерията до 60%, за да се избегне фаталното прегряване

Софтуерно обновление на Galaxy Note 7 ще ограничи заряда на батерията до 60%, за да се избегне фаталното прегряване

Samsung е на път да реши сравнително елегантно проблема с избухливите смартфони Galaxy Note 7. Компанията подготвя обновление, което ще ограничава зареждането на батерията до 60% от максималния капацитет, за да не прегрява устройството.

В момента производителят преговаря с оператори в Южна Корея във връзка с OTA-обновлението, което се очаква да стане достъпно от 20 септември, съобщи Korea Times. По-късно същият ъпдейт ще бъде приложен и на останалите пазари, където е продаван Galaxy Note 7.

Разбира се, подобно обновление не може да избави смартфоните от дефекта. Но то ще направи по-безопасни устройствата с проблемни батерии, тъй като чрез ограничаване на заряда до 60% ще се избегне фаталното прегряване на Galaxy Note 7, довело до редица инциденти.

Обновлението няма да се предлага за нови смартфони от същия модел – Samsung уверява, че те са абсолютно безопасни. От ъпдейта могат да се възползват преди всичко потребители, които по една или друга причина не успеят да върнат за замяна дефектните си устройства Galaxy Note 7.

По-рано Samsung обяви, че ще замени напълно безплатно върнатите смартфони, като ще добави и бонуси към новите модели.

Коментари по темата: „Ъпдейт за Galaxy Note 7 ще зарежда батерията до 60%”

добавете коментар...

  1. :)

    Избухващооооо!

  2. prog

    @Симеонов, не виждаш ли, че това е временен вариант… поне докато доставят новата партида, за да бъдат подменени старите с нови. Така ще може да се ползва телефона “безопасно”.

  3. Симеонов

    Това не е ли измама за клиентите? Купуват батерия, която е с 40% по-малка от обявеното. И проблемът навярно не е само в батериите, иначе щяха бързо да ги подменят и да решат въпроса. А какво става със защитното стъкло, което също не издържало на надраскване? Може би ще ни препоръчат да си залепим тиксо отгоре…

Коментар