AMD отчете сериозни успехи на Radeon за една година

RTG пое водеща роля на пазара за професионална графика с серията Radeon Pro WX

RTG пое водеща роля на пазара за професионална графика със серията Radeon Pro WX

За една година, откакто функционира като самостоятелно подразделение на AMD, Radeon Technologies Group (RTG) постигна сериозни успехи, вкл. увеличаване на пазарния дял с 8%.

Ако през четвъртото тримесечие на 2015 г. пазарният дял на Radeon при дискретните графични карти е бил 26,2%, то през второто тримесечие на 2016 г. той вече е 34,2%, по данни на Mercury Research.

Раджа Кодури, главен архитект на Radeon Technologies Group, подчертава няколко пробива на графичното подразделение на AMD. На първо място, това е неговият принос за раздвижване на пазара на домашни потребители с достъпни като цени и готови за VR (виртуална реалност) изживявания графични карти от серия Radeon RX.

Пазарният дял на Radeon Technologies при дискретните графични карти нарасна с 8% за няколко тримесечия

Пазарният дял на Radeon Technologies при дискретните графични карти нарасна с 8% за няколко тримесечия

Второ, RTG пое водеща роля на пазара за професионална графика със серията Radeon Pro WX и първата в света карта с 1 TB включена памет – модела Radeon Pro SSG.

В допълнение, Radeon Technologies предприе активни стъпки в своите софтуерни предложения чрез Radeon Software Crimson, като пусна 21 ъпдейта на Crimson драйвера до днес, а също и със своите инициативи GPUOpen. И това е само началото, казват от графичната компания.

Коментари по темата: „AMD отчете сериозни успехи на Radeon за една година”

добавете коментар...

  1. запознат

    мокри сънища.

Коментар