Нов драйвер подобрява AMD Radeon графиката

Графиката с Radeon става по-поглъщаща, благодарение на новия графичен драйвер
(снимка: AMD)

Следващо поколение графичен драйвер на AMD подобрява чувствително работата с Radeon графика. Новият пакет AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition осигурява на геймъри и ентусиасти повече визуалната яснота на изображенията и повишава нивото на производителност в игрите.

Драйверът включва новата функция Radeon Boost  за по-висока производителност и плавност в особено динамичните игрови сцени, нова технология за Integer Display Scaling, която подмладява старите игри на съвременните дисплеи, както и значителни подобрения в мобилното приложение AMD Link.

AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition е съвременно приложение за игри, което осигурява на потребителите пълен контрол на върха на пръстите над графичния хардуер на Radeon продуктите, като включва също стрийминг услуги и редица други възможности.

Геймърите ще имат директен достъп до пълната функционалност на софтуера докато играят. Освен това, новите потребителски профили позволяват на потребителите да конфигурират предварителни настройки, които се включват с едно щракване, за бърз и лесен път към оптимизиране на техните системи за най-добри гейминг изживявания.

Новият Game Center (Център за игри) поддържа пускане на игри от една централна локация, независимо от онлайн магазина за игри, и проследяване на статистиките за производителността. Освен това, нов вграден уеб браузър позволява онлайн да се търси ценна информация за играта, за преминаванията, да се преглеждат обучаващи материали за характеристиките на Radeon графичните решения и много други без изобщо геймърът да напуска играта.

Обобщено, AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition „въоръжава” геймърите със следните нови и подобрени функции:

Radeon Boost – осигурява до 23% средно повишение на поизводителността в сцените с бързо движение, като динамично намалява резолюцията на изображенията, повишава кадровата скорост и плавността, както и реакцията на системите без потребителят реално да усети промяна в качеството на картината.

AMD Link – с актуализиран интерфейс, който пасва на усещането за новото десктоп приложение, мобилното приложение AMD Link позволява на потребителите да стриймват игри към мобилни устройства извън техните домове, за висококачествен геймплай на телефони и таблети от произволна локация.

Integer Display Scaling – мащабира изображенията на екрана от един пиксел към четири или повече, като дава на класическите игри ретро вид с опции за ултра-ясни изображения върху дисплеи с много висока разрешаваща способност без това да смъква производителността.

DirectML мултимедийни филтри – намаляват шума и подобряват качеството на изображението, като използват машинно самообучение за изчистване на снимки и видео и осигуряват по-добро качество от традиционните „de-noise” и „upscale” филтри.

Radeon Image Sharpening и Radeon Anti-Lag – функцията за повишаване на яркостта Radeon Image Sharpening добавя поддръжка за DirectX 11 игри в допълнение към DX 9, DX 12, и Vulkan заглавия. Сега тя позволява настройка, за да могат потребителите да избират степента на повишаване на резкостта. Radeon Anti-Lag добавя поддръжка за DX 9 заглавия на графични карти от поколенията преди серията Radeon RX 5000.

Коментар