Huawei P9 Lite + A1 = комуникации и спорт за динамичния човек

p9a1_2

С елегантен дизайн, дълготрайни батерии и хубав софтуер, смартфонът Huawei P9 Lite и умната гривна Huawei Color Band A1 са добре премерена комбинация, създадена специално за динамичните, спортуващи и забързани млади хора. На прага на есента, когато всички се впускаме в нови лични, учебни, спортни и работни предизвикателства, подобно съчетание не е за пропускане.

Здраве и активен живот

Здравословният и активен начин на живот са във фокуса на комбинацията от P9 Lite и Color Band A1. Сензорната гривна измерва ритъма на тялото както при активно движение – ходене, бягане и каране на колело, така и при почивка – спокойствие и сън. Нейните констатации не се изписват на екран, а отиват директно на дисплея на P9 Lite, защото гривната си няма собствен дисплей. Точно затова всъщност батерията й издържа почти цял месец с едно зареждане!

p9_lite_3

Подобно съчетание изобщо не задължава собственика да носи постоянно и двете устройства. Те просто се синхронизират при всяка своя среща – безжично, чрез Bluetooth.

И тъй като хората, които водят активен живот, обичайно се движат много на открито, то гривната има и сензор за UV светлина. При измерване на UV индекса, тя предлага съвети за избор на слънцезащитен крем и носене на шапка или чадър.

За комуникацията на двете устройства е необходимо да се инсталира допълнително приложение – Color Band A1, което е безплатно. Наличието на 16 гигабайта памет позволява качването и на други спортни апликации. Все пак сравняването с данни от GPS тракер може да внесе известен смут, тъй като гривната А1 измерва физическата активност само „наземно”.

Що се касае до изпотяването по време на активни упражнения, A1 е водоустойчива, така че няма да се повлияе зле, включително и при къпане.

Дизайн в духа на младия човек

И P9 Lite, и A1 бързо грабват окото с дизайна си. Заострените ръбове и металическа рамка на смартфона придават семпла елегантност, без излишни извивки, скосявания и други дизайнерски хрумки. Подобно на нрава на буден студент, телефонът има характер твърд, но не тежък. Действително, той тежи само 147 грама!

a1_1

Гривната пък идва с цветни гумирани каишки, каквито днес са изключително модерни. Външната им страна е набраздена от дискретна ромбоидна шарка. Антрацитно-черната подхожда на всякаква външност, а тюркоазено-синята импонира на спортно-елегантния вид на съвременните младежи.

Камера за учение и работа

На гърба на смартфона, над пръстовия четец, е вградена 13-мегапикселова камера с LED светкавица с един диод. Тя е напълно достатъчна за любителски снимки с доста добро качество. По-същественото е, че е готова да запечата документи, книги, скици, схеми или чертежи. Фокусира бързо, така че човек може да „щракне” важните данни дори при бърза смяна на слайдовете или страниците. Предната камера за автопортрети е 8-мегапикселова.

p9_lite_2

Да се види заснетото е приятно, благодарение на 5,2-инчовия Full HD дисплей (1080х1920), който със своята IPS технология показва отлични цветове. Черното е наситено, бялото – искрящо.

Интересно за този дисплей е, че потребителят може да изменя цветната температура ръчно и то не само в диапазона топло-студено, но и в различните цветови гами.

a1_5

Заслужава си да се обърне внимание на софтуера на камерата, който й позволява да прави интересни кадри – налични са ефекти като монохромна снимка, ND филтриране, ретро-цветове, режими като храна, панорама, HDR и други. При снимане на видео има и опция за таймлапс. По-смелите в снимането могат да навлязат в режима „Про”, за да коригират параметрите на експонацията, баланса на бялото, светлочувствителността и др.

Продължителна работа

Батерия 3000 мАч позволява всички приложения в телефона да работят дълго. При класическо ползване на телефона – включително около час говорене, към час гледане на видео или игри, както и често писане на имейли и браузване – можете да завършите деня на 35%, ако сутринта е бил напълно зареден.

p9_lite_5

Процесорът HiSilicon Kirin 650 заедно с наличните 2 GB оперативна памет позволяват всички приложения да се зареждат бързо и да работят гладко.

Благодарение на изчистения дизайн и липсата на дисплей, гривната A1 обещава живот на батерията до 28 дни с едно зареждане. Самото то се случва чрез преходник към microUSB порт. Той се прикрепва с помощта на магнит към гърба на гривната.

Софтуер

P9 Lite идва с най-новата, шеста версия на Android (Marshmallow), и типичния за Huawei собствен потребителски интерфейс EMUI – версия 4.1.

a1_2

Комуникации

Huawei P9 Lite има всичко, което съвременният човек би използвал за връзка с околния свят. Поддържа две SIM карти и може да работи в мрежи GSM, HSPA и LTE (2G, 3G и 4G). В локални мрежи се свързва чрез Wi-Fi 802.11 b/g/n. За близки разстояния са налични Bluetooth и NFC модули, както и micro USB порт за зареждане и кабелна връзка с компютър. Предвиден е, разбира се, и GPS приемник. Удобството на тандема с гривната A1 идва от това, че тя може да се настрои да известява за входящи обаждания или съобщения в телефона.

p9_lite_4

Специално предложение

От началото на септември до 15 октомври (или до изчерпване на количествата) – периодът, в който учениците и студентите навлизат в новата учебна година, Huawei предлага всеки P9 Lite заедно със смарт гривна A1 с две каишки – черна и синя. Можете да намерите комбинацията в магазините на Мтел, Виваком, Теленор, Техномаркет и Технополис, с тарифен план или на конкретна цена.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар