Tesla съди бизнесмен, представящ се за Илон Мъск

Опит за измама с името на Илон Мъск, основателя на Tesla, отива в съда

Опит за измама с името на Илон Мъск, основателя на Tesla, отива в съда

Финансовият директор на нефтената компания Quest Integrity Group Тод Кац се представил като Илон Мъск, за да получи конфиденциални данни за електрическия автомобил Model 3 на Tesla Motors. Сега той ще понесе съдебна отговорност за това свое деяния, съобщи Forbes.

По-рано тази седмица Tesla Motors, управлявана от Илон Мъск, е подала иск срещу Кац във Висшия съд на окръг Санта Клара. Компанията твърди, че на 3 август Кац е изпратил на главния финансист на Tesla Джейсън Уилър писмо от адрес elontesla@yahoo.com, с което се е опитал да изкопчи информация за броя на предварителните поръчки на Model 3 и финансовите прогнози на компанията.

Кац подписал писмото с „em” – абревиатура от името на Илон Мъск. Адвокатите на ищеца твърдят, че имейл адресът е подобен на един от тези, които Мъск е ползвал по-рано.

Уилър, разбира се, не предоставил исканите данни на измамника. Личността на Кац била установена след вътрешно разследване. Компанията счита, в аферата са замесени минимум 10 души, но техните имена не се посочват в съдебния иск.

Адвокатите на Tesla Motors настояват пред съда Quest Integrity Group да плати на ищеца компенсация на неназована сума. Засега няма официален коментар по разразилия се скандал от Тод Кац.

Коментари по темата: „Tesla съди бизнесмен, представящ се за Илон Мъск”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Що ми е да се представям за ИМ. По-добре да се представя за циганин в България и да си живея като Крез от държавни и, европейски пари и всякакви там програми за стимулиране на паразитирането.

  2. samsung

    директор на нефтената компания

Коментар