Еndava засилва присъствието си у нас чрез сливане с ISDC

Обединението с ISDC ще затвърди присъствието на Endava в Румъния и България, които са от ключово значение за стратегията на компанията

Обединението с ISDC ще затвърди присъствието на Endava в Румъния и България, които са от ключово значение за стратегията на компанията

ISDC – компания за софтуерен инженеринг с около 300 служители в Холандия, България и Румъния, и Endava – софтуерна компания с глобално присъствие на международния пазар, се обединиха, за да разширят предлагането на ИТ услуги за корпоративни клиенти от цял свят.

След официалното присъединяване на ISDC към Endava Group, служителите на компанията наброяват общо 3300 души. Това включва мрежата от офиси във Великобритания, Холандия, Германия и САЩ, както и в стратегическите локации с фокус върху изпълнение на проекти за разработка на софтуер, разположени в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.

Съвместната дейност на двете компании ще увеличи възможностите на Endava за обслужване на международни клиенти. Сред тях са някои от световните лидери в сектори като финанси, застрахователна дейност, телекоми, медии, технологии, дистрибуторски мрежи и туризъм. Обединението идва след поредица от успешни сливания през последните 3 години от страна на Endava както в Европа, така и в Северна Америка.

„Двете компании имат еднакъв бизнес модел, обща визия и споделени ценности, както и близко разбиране по отношение на гъвкавия „agile” подход за разработка на софтуерни приложения”, коментира Еди Вермейър, CEO на ISDC.

По думите на Джон Котърел, CEO на Еndava, обединението ще подобри стойността и качеството на услугите, които компанията предлага. „Нашата цел е да гарантираме на потребителите на услугите ни още по-широк достъп до висококвалифицирани ИТ специалисти на световно ниво, да осигурим възможно най-доброто кариерно развитие на експертите ни и да продължим да бъдем предпочитаният работодател на пазарите, на които оперираме”, каза той.

Екипите на ISDC ще затвърдят значително присъствието на Endava в две основни локации – Румъния и България, които са от ключово значение за стратегията на компанията. След обединението, най-големият й към момента център за разработка на софтуер, разположен в Румъния, ще наброява 1900 служители.

Навлизането в България – локация, обект на стратегически интерес за Endava, е разпознато от компанията като добра възможност за разширяване на цялостната експертиза и бъдещ растеж на територията на страната, най-вече поради доказания профил, професионалната репутация и потенциала на българските ИТ специалисти. Endava си поставя за цел да се разрасне и в София толкова бързо, колкото и в другите си офиси по света, съобщиха от компанията.

Коментар