Google Allo предизвиква WhatsApp

Дългоочакваният дебют на Google Allo може да се състои тази седмица

Дългоочакваният дебют на Google Allo може да се състои тази седмица

Тази седмица се очаква Google да пусне своя дългоочакван месинджър, обявен официално през май на ежегодната конференция за разработчици, с който ще конкурира наложени услуги като WhatsApp.

Според известния блогър Еван Блас (@evleaks), месинджърът Google Allo ще излезе в сряда, 21 септември. По време на Google I/O компанията съобщи, че ще пусне услугата през лятото, но официалният старт се забави.

Google Allo е мобилно приложение за обмен на съобщения с иновативни характеристики. Така например, помощникът Google Assistant може да води диалог с потребителя, а коммуникацията е криптирана „от край до край”.

Подобно на конкурентния месинджър WhatsApp, услугата Google Allo използва списъка с контакти на смартфона и редица собствени функции, вкл. набор от имотикони и стикери, подсказвания Smart Reply (които дават умни отговори в контекста на разговора), режим инкогнито и др.

Google Allo използва също така машинно обучение, което позволява на виртуалния асистент да се настройва според вкуса и предпочитанията на потребителя и дори да взима участие в разговорите.

Коментари по темата: „Google Allo предизвиква WhatsApp”

добавете коментар...

  1. рес еоод

    сноудън не го препоръчва

Коментар