Galaxy Note 7 остава опасен за потребителите

Въпреки безбройните апели на Samsung към потребителите да заменят своите Note 7 устройства, голяма част продължават да ги използват

Въпреки безбройните апели на Samsung към потребителите да заменят своите Note 7 устройства, много от тях продължават да ги използват

Последният модел Galaxy Note на Samsung се прочу с производствен дефект, който може да причини експлозия на батерията. Първоначално се твърдеше, че дефектните устройства са единични случаи, но тази версия се оказа недостоверна, след като компанията-производител започна официална кампания по замяна на всички продадени Galaxy Note 7 в САЩ.

Въпреки безбройните предупреждения и апели на Samsung към потребителите да заменят своите устройства безплатно, голяма част от тях не пожелаха да го направят по една или друга причина. Това доведе до редица инциденти, сред които и хоспитализация на шестгодишно дете след експлодирала батерия.

Кампанията по замяна на дефектните устройства продължава и в момента, а продажбите на новия смартфон са преустановена от поне седмица и не се очаква да бъдат възстановени поне до следващия месец.

Въпреки всичко, данните за употреба на устройството не показват сериозен спад, а отказът на огромен брой потребители да заменят смартфоните свидетелства за обществено доверие към Note 7. Дори и след докладването на дефекта, много  потребители продължават да използват устройствата си и дават позитивни мнения за цялостното преживяване с новия модел.

Но несъмнено, продажбите на Galaxy Note 7 ще отбележат катастрофален спад, ако изобщо започнат отново, тъй като освен всичко друго Samsung преустанови и телевизионните реклами на устройството по целия свят.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментари по темата: „Galaxy Note 7 остава опасен за потребителите”

добавете коментар...

  1. Асенов

    Това е поредната гавра на една мега-корпорация с доверието на потребителите. И още едно доказателство, че конкуренцията отдавна не е водеща сила при капитализма. Всички големи печалби са в резултат на големи измами.

Коментар