XiaoMi Mi5 – флагман с поддръжка на 4G и достъпна цена

Смартфонът XiaoMi Mi5 е достъпен в няколко цветови варианта

Смартфонът XiaoMi Mi5 е достъпен в няколко цветови варианта

Един от флагманските смартфони на китайския производител Xiaomi се предлага с голяма отстъпка в онлайн магазина GearBest.com. Моделът XiaoMi Mi5 струва в момента около 318 долара с безплатна доставка до България.

По същество, XiaoMi Mi5 е фаблет, тъй като има голям 5,15-инчов екран с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела, което означава плътност от 448 точки на инч (ppi). Устройството стъпва на платформа Snapdragon 820 с 64-битов четириядрен процесор на тактова честота 1,8GHz и графичен блок (GPU) Adreno 530.

5,15-инчовият екран на XiaoMi Mi5 има резолюция Full HD

5,15-инчовият екран на XiaoMi Mi5 има резолюция Full HD

Смартфонът разполага с 3GB оперативна памет и 32GB постоянна флаш памет. Очевидно, производителят счита, че този обем вградена памет е достатъчен и не е предвидил възможност за разширение с външни microSD карти.

XiaoMi Mi5 има две камери – основна с резолюция 16 мегапиксела (сензор Sony IMX298, апертура f/2.0), разположена на гърба, и предна за селфи с резолюция 4 мегапиксела. Смартфонът е оборудван и със скенер на пръстови отпечатъци, който се намира на предния панел.

Основната камера на XiaoMi Mi5 използва сензор Sony IMX298

Основната камера на XiaoMi Mi5 използва сензор Sony IMX298

Както подобава на устройство от висок клас, моделът има пълнофункционален безжичен модул NFC за мобилни плащания, както и съвременен порт USB Type-C, който позволява по-тънък дизайн на смартфона, като същевременно ускорява зареждането на батерията.

XiaoMi Mi5 включва още безжични модули Wi-Fi и Bluetooth 4.2, както и GPS приемник. Моделът предоставя два слота за сим карти и може да работи във всички разпространени мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G. Устройството се доставя със система MIUI 7, базирана на Android 6.0.

XiaoMi Mi5 е класен смартфон със скенер на пръстови отпечатъци, NFC и поддръжка на 4G

XiaoMi Mi5 е класен смартфон със скенер на пръстови отпечатъци, NFC и поддръжка на 4G

Цената на смартфона в момента е $318.47, като доставката е безплатна. XiaoMi Mi5 има размери 14,45×6,92×0,73 см и тежи 132 грама. Комплектът включва самия смартфон, зарядно устройство, SIM адаптер и USB кабел. Моделът е достъпен в няколко цветови варианта.

Коментари по темата: „XiaoMi Mi5 – флагман с поддръжка на 4G и достъпна цена”

добавете коментар...

  1. до Жоро

    до Жоро
    направн ти е компромис ама със мозъка … айде бегай да се снимаш със s7`цата сега …

  2. :о)

    Китайско ли е…не ми го хвали.
    Все някъде има компромис и подводни айсберги.

  3. Жоро

    Притежавам 64 GB версията от около 3 месеца. Много добър като хардуер телефон с изключителна издръжливот на батерията. За съжаление както може да се очаква са правили компромис с качеството на матерялите от които е произведен.

Коментар